Lenovos hjemmeside ramt af hævn-hacking

26. februar 2015 kl. 13:16
Lenovos Superfish-skandale har fået hackergruppen Lizard Squad til at kapre firmaets hjemmeside og offentliggøre interne mails.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis man sent onsdag forsøgte at tilgå lenovo.com, blev man mødt med højst besynderlig billeder af misfornøjede teenagere, mens en sang fra Disney-filmen ‘High School Musical’ bragede ud over ens højtalere.

Siden er det kommet frem, at hackergruppen Lizard Squad er ansvarlige for at have kapret den kinesiske computergigants domæne og overført trafikken til egne servere. Det har angiveligt også givet gruppen adgang til medarbejdernes interne mailkorrespondancer. Det skriver flere medier, herunder Reuters.

Gruppen har selv taget ansvaret via Twitter, og skal også have offentliggjort dele af de optagne interne e-mails, der alle drejede sig om Superfish-programmet. Dermed ser det ud til, at hacket er en reaktion på den seneste uges kritik af den kinesiske computerproducent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I starten af sidste uge kom det således frem, at Lenovo leverede helt nye computere med Superfish-softwaren præinstalleret på trods af, at det af flere antivirusprogrammer betragtes som ‘adware’.

Senere på ugen kunne medier så berette, at softwaren også er i stand til at kompromittere sikre forbindelser via et selvsigneret digitalt sikkerhedscertifikat og dermed kunne bruges til at facilitere såkaldte man-in-the-middle-angreb.

Firmaet har offentliggjort software til at fjerne det uønskede software og lovet aldrig at installere det igen. Lenovos hjemmeside var kort efter, at angrebet var konstateret, igen ved normal drift.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger