Lenovo vil købe IBM’s serverforretning

IBM og Lenovo prøver igen at nå frem til en aftale, hvor Lenovo overtager en del af IBM’s server-division.

I 2005 købte kinesiske Lenovo IBM’s underskudsgivende pc-produktion, fik forretningen på ret kurs og er nu blevet verdens største producent af personlige computere. Og nu kan samme historie gentage sig på server-siden.

Ifølge Wall Street Journals velunderrettede kilder er IBM og Lenovo nemlig langt fremme i forhandlinger om den ’nederste’ halvdel af IBM’s serverforretning, nemlig x86-serverne, som konkurrerer mod tilsvarende produkter fra Dell og HP. Den division giver underskud hos IBM, mens Lenovo forventes at kunne reducere produktionsprisen og tjene penge, trods de meget små margener på disse produkter.

Lenovo og IBM har tidligere været i forhandlinger om sådan en overtagelse, men dengang kunne parterne ikke blive enige om en pris. Lenovos bud på knap 14 milliarder kroner var for lavt, mente IBM.

I en meddelelse til børsen har Lenovo skrevet, at der er ’indledende forhandlinger’ i gang, men at der ikke er nået en aftale. Det blev ikke specificeret, at det drejer sig om serverforretningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Lykke

Det lader til at IBM, bid for bid, blive langsomt udhulet. Der er snart ikke mange bider af hardware delen af IBM tilbage og det efterlader dem snart som et rent konsulenthus.

Og som Christoffer nævner, så kan man nemt frygte at der sker det samme drastiske fald i kvaliteten på serverne som der er sket på laptops.

 • 5
 • 0
#3 Maciej Szeliga

Jeg mener nu det kun drejer sig om lavprisservere. ...og ja Lenovo har smadret ThinkPad brandet totalt, primært er bygge kvaliteten er strøget ned stort set samme dag de løb tør for IBM mærker desuden er skærmene gået fra UXVGA til TV kvalitet og så er der kommet blanke skærme og Apple kopi tastaturer. Skal jeg fortsætte ??

 • 7
 • 1
#4 Claus Jacobsen

Nej der går "rygter" om at det skulle være samtlige X86 baserede servere. incl Pure setuppet.

Som flere er inde på har jeg også svært ved at se IBM uden en HW-stack i industrystandard serververdenen. Det er den forretning der åbner dørene for rigtigt mange af deres services, og ikke mindst også deres AS løsninger. Så hvad sker der når den ikke længere er der? well mit umiddelbare bud vil være at de så kun vil kunne komme til at levere en smule software (DB-middleware) og drift og så har de selvfølgelig hele deres udviklingsafdeling, som jo egentlig er en af verdens største. Der er en masse IP at tage af, men spørgsmålet er jo om de så ikke kan gå hen og blive en patenttroll i stedet. - Det skræmmer mig faktisk en del.

Noget andet er omkring byggekvaliteten af Lenovo's maskiner. Den er dalet fuldkommen på linje med alle andre producenters kvalitet. Som med Samsung TV-apparater så er der ingen grund til at overstige expected lifetime i maskiner i dag, så det er noget hele elektronikbranchen gør sig i. De folk der råber op om IBM bærbare, glemmer blot at IBM blot satte navnet på. Det var Lenovo der i sin tid byggede maskinerne for IBM. (de gjorde det fra ca. 2000 og frem til "overdragelsen")

 • 2
 • 0
#5 Jesper Skov

Kan ikke forstå hvis Pure skulle indgå i det salg, eftersom det foruden x86 teknologi også indeholder/kan indeholde Power, Storage, Netværk, FSM, Software og Labservices alt afhængig af hvilken type Pure der er tale om (System, Flex, Application eller Data)

Ville i hvert fald for mig virke mærkeligt hvis det var tilfældet, da hele konceptet er udviklet af Power-branded og indebærer stort set alt hvad IBM tilbyder.

 • 0
 • 0
#6 Claus Jacobsen

jup, men det vil jo så også netop være CI som ville kunne spille en afgørende faktor (ud over at prisen selvfølgelig gjorde de strandede ved sidste forhandling :-)) - eller eventuelt en eller anden form for aftale hvor aftager eventuelt får adgang til at levere dele ind i den infrastruktur. - At købe ren server stack giver ingen mening, da stort set alle har nøjagtig det samme, og de to jeg lige har hørt på tale er Lenovo og Fujitsu. Fujitsu kan sagtens levere det samme. Et eventuelt køb vil jo så give dem et betydeligt løft i markedsandel. Lenovo derimod vil så kunne købe sig til teknologi de pt først er ved at komme med og skal til at bygge op på verdensplan, sammen med et stort marked. Men til gengæld får de jo en aftale som alle andre først skal i gang med nu efter IBM lavede aftale med sandisk og diablo om ULLTraDIMM teknologien.

 • 0
 • 0
#8 Tonni Pedersen

Jeg er så absolut enig, jeg har godt nok kun haft med Lenovo's computere at gøre i 4-5 år, men det det er noget af det bedste jeg har set. Sjovt at det skulle blive dårligere fordi Lenovo køber det; er det ikke sådan at hovedparten af vores elektronik bygges i Lenovo's nærområde? Mon så ikke de efterhånden har lært det

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere