Lenovo-topmodel er første bærbare med OLED-skærm

Thinpad X1 Yoga er den første bærbare pc, hvor man mod ekstrabetaling kan få en OLED-skærm. Foto: Lenovo
Den nye X1 Yoga bliver den første masseproducerede bærbare pc med en OLED-touchskærm.

Skærmteknologien OLED har hidtil været forbeholdt små skærme til eksempelvis smartphones, bortset fra LG, der som den eneste større producent har en serie tv-skærme baseret på OLED. Til bærbare pc'er har OLED imidlertid kun været set i enkelte prototyper, men det vil Lenovo nu lave om på.

I selskabets serie af topmodeller, X1, er det nemlig muligt at tilkøbe en berøringsfølsom OLED-skærm på 14 tommer med en opløsning på 2560 x 1440 pixel til hybridmodellen X1 Yoga.

Lenovo har endnu ikke oplyst, hvad prisen bliver for opgraderingen til OLED hos danske forhandlere, men høje priser er én af grundene til, at OLED endnu ikke har været anvendt i bærbare pc'er.

I dag anvender bærbare pc'er LCD-skærme, der kræver en lyskilde i form af lysdioder, som giver en baggrundsbelysning bag selve LCD-panelet. Med OLED har hver enkelt pixel sin egen lyskilde, og det betyder, at sorte pixels er helt slukkede i stedet for i LCD, hvor de blot blænder af for baggrundsbelysningen. Det er med til at give OLED-skærme klarere farver og især en mere ægte sort.

Til gengæld har tidligere udgaver af OLED-skærme haft problemer med relativt kort levetid for den blå komponent i hver pixel, så farvegengivelsen over tid er blevet unøjagtig. Selvom OLED generelt bruger mindre strøm end LCD, så kan gengivelse af store hvide flader øge energiforbruget.

Lenovos OLED-skærm er produceret af Samsung, men det er foreløbig kun X1 Yoga, der får den nye skærm. Thinkpad X1 Yoga supplerer Lenovos Thinkpad X1 Carbon og får også selskab af en tablet i X1-serien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017