Lenovo og IBM gennemfører serverhandel

IBM sælger en stor del af sin serverdel til Lenovo, som til gengæld lover at gå aggressivt ind på server-markedet.

Lenovos overtagelse af IBMs x86 server forretning er ved at blive afsluttet. Handlen blev annonceret for ni måneder siden, den koster Lenovo 2,1 milliarder dollars, har været gennem myndighedsgodkendelser i USA, EU og Kina og bliver nu afsluttet onsdag. Det skriver PC World.com.

Overleveringen vil begynde på de fleste store markeder i denne uge, og vil blive færdiggjort i de resterende lande frem til begyndelsen af næste år.

Lenovo modtager, som følge af aftalen, en lang række IBM-produkter. Herunder System x, BladeCenter og Flex System, bladeservere og afbrydere, sammen med NeXrScale- og iDataPlex-servere og tilhørende software.

IBM vil holde fast i System z mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power.baserede Flex Servere, PureApplication og PureData udstyr.

Lenovo købte tilbage i 2005 IBMs PC-forretning, og nu udvider de altså med endnu mere af IBMs forretning.

Den kinesiske computergigant har allerede spredt deres forretninger ud i en tid, hvor efterspørgslen på PC'er er fortsætter med at falde. Spredningen har blandt andet fået dem til at gå aggressivt ind på smartphonemarkedet i Kina.

Samtidig er efterspørgslen på x86-servere stigende, selvom konkurrencen på det kinesiske marked er hård. Men på trods af konkurrencen tror en analytiker på, at opkøbet kan være en rigtig god forretning for Lenovo. Blandt andet på grund firmaets egen produktionskapacitet og salgskanaler vil de kunne klemme et større profit ud af serversalg.

Mandag sagde Lenovo, at de havde store planer for virksomhedsmarkedet, og at;

”Vi vil konkurrere kraftigt i alle sektorer ved at bruge vores produktionsskala og og operationelle excellence at gentage den succes, vi har haft med pc'er.”

På PC-markedet er Lenovo verdens største sælger med 19,6 procent af andelen af solgte enheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere