Lenovo og Acer lancerer smartphones med markant større batterier

28. april 2015 kl. 10:4712
Lenovo og Acer lancerer smartphones med markant større batterier
Illustration: Lenovo.
De to smartphone-producenter vil imødekomme kunders ønsker om længere batterilevetid. Tre modeller med kapaciteter på 4000 mAh er lanceret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Acer og Lenovo har lanceret nye smartphones med større batterier, og Lenovo lover op til 35 timers taletid.

Det skriver BBC.

De to virksomheder har tilsammen lanceret tre nye enheder, der alle har 4000mAh-batterier. Til sammenligning er batterikapaciteten i en iPhone 6 1810 mAh.

For acers vedkommende er der tale om modellen Liquid X2, der udover det store batteri også skiller sig ud ved at kunne rumme tre simkort, og Lenovo står bag modellerne K80 og A5000.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Markedsfeedback fortæller os, at batterilevetid er en prioritet for vores kunder. 4000mAh-batteriet er perfekt til folk, der rejser hyppigt, da det eliminerer alle bekymringer vedrørende strøm og tillader brugeren at være forbundet konstant uden at rejse med en oplader hver dag,« siger ST Liew, der er chef for acers smartphone-afdeling til BBC.

Lenovo begrænser salget af sine telefoner til Asien; K80 bliver solgt i Kina og A5000 i Indien. Virksomheden lover henholdsvis 33 og 35 timers taletid på de to telefoner, men det skal siges, at tallene stammer fra test på et 2G-netværk.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
29. april 2015 kl. 09:31

Det er ikke underligt at Smartphones ikke kan holde strøm ret længe, når man tænker på at det faktisk er en lille laptop du går rundt med i lommen. De fleste smartphones i dag er jo quadcore CPU, flere GB RAM og pænt gode grafik chips. Størrelsen på skærmene spiller også ind, da det er flere dioder der skal tændes og slukkes jo større skærmen er.

Nu har jeg en Samsung Galaxy S5, og synes det er en fantastisk god telefon, rent hardware mæssigt. Ja, hvis jeg har WiFi, GPS, Bluetooth og Sync slået til på samme tid, så har jeg kun 12 timers batteri tid, men bare ved at deaktivere GPS og Sync, er jeg oppe på 36+ timer før jeg skal lade op igen.

Jo mere telefonerne skal kunne, jo mere strøm bruger de og derved burde der komme større batterier i dem.

PS: Google services tager utrolig meget strøm og ville bliver overordentlig glad hvis Google gad fikse den. :)

3
28. april 2015 kl. 14:03

Artiklen lægger op til at det er noget producenterne lige har fundet på.

Lenovo har haft 3500 mAh (P770) og 4000 mAh (P780) telefoner i årevis i deres business serie (dual sim).

Har selv brugt Lenovo P780 (4000 mAh og 5 tommer) i 2 år (købt over amazon.co.uk fra Kina) og kan ikke sige noget negativt om den (kom fra en LG). Den virker upåklageligt og batteritiden holder stadig efter 2 år. Oplades ca. hver 4. dag i normal brug.

Desuden har Lenovo også lanceret en ny 5 tommer med 4000 mAh, P70, hvis man som jeg synes at 5.5 tommer er lige i overkanten.

1
28. april 2015 kl. 13:51

..det er min påstand at der vil kunne gøres meget på software/OS siden - måske skulle man tage disse lavt-hængende frugter først!? Vi snakker jo nok primært Android hér, og f.eks. Google services æder jo strøm i uhørt grad, bare så der kan indsamles så meget information om brugeren som muligt. Hvis jeg disable dvs. services på min telefon får jeg dobbelt op levetid, og har stadig en "velfungerende" smartphone (telefon, internet, apps m.v.), men lige Googles apps virker så ikke i praksis. Dvs. det er ikke en teknisk problem, men et politisk/forretningsmæssigt problem. Acer og Lenovo m.v. er vel store nok til at ændre på dette?

6
28. april 2015 kl. 21:31

..det er min påstand at der vil kunne gøres meget på software/OS siden - måske skulle man tage disse lavt-hængende frugter først!?

Det tror jeg Google tog fat i allerede fra 4.1/4.2, nogen som kender mere til dette må gerne skyde ind her ?

Har selv en one plus, som har et stor batteri, og hvis den bare ligger og bliver brugt til telefoni, så kan den nemt holde 5-6 dage. Men som andre siger enheder bruger strøm, hvis jeg tænder BT, WAN, GPS så holder den 2 dage, men hvis jeg læser meget på den, med meget lys kan jeg tømme den på 4-5 timer. Så går den i spare mode ved 10-20 % tilbage, også har jeg til en helt dag mere.

7
28. april 2015 kl. 22:42

Det er klart at man kan lukke ned for forskellige HW-enheder. Jeg har lukket for alt kommunikation undtagen telefoni. Og så lukker jeg også for data-roaming, det giver mere end dobbelt op. Men er der andre android software tjenester jeg kan lukke ned for? Som jeg kender det andet steds fra er Vmlinuz det samme som Linux kernen, og det giver det jo ingen mening at lukke for, hvis man gerne vil ringes op.

Så hvilken software kan jeg lukke ned for?

8
28. april 2015 kl. 23:54

Så hvilken software kan jeg lukke ned for?

Du kan lukke alle de service som køre, og sender information om hvad du foretager dig. Men dem har ud nok lukket. Men du kan vel lukke alle service som der ikke er et Android symbol på, uden at telefonen dør, men det er nok forskellig fra telefon til telefon, og version til version, prøv at google din model, og skriv maximal batteritid eller ligende. Eller skift til en CM OS hvis du vil have mere styr på tingene. En Samsung telefon tillader dig næsten ikke, uden meget besvær at lukke alle de ting, som prøver at sælge dig, eller sender ting i bagrunden til Samsung. Ud over mere batteritid, får du også en særdeles hurtigere telefon.

4
28. april 2015 kl. 17:33

Hmm, hvilke android services kan du deaktivere for at få længere tid på batterierne? Evt link?

2
28. april 2015 kl. 14:00

De er taget (strømstyring).

Problemet er aktivering af primært en radiosender kræver en vis mængde elektricitet for at kunne nå base stationen. Vil man gøre det i længere tid - uden at løbe tør for strøm - er der kun en mulighed: at gøre batteriet større.

10
29. april 2015 kl. 10:48

De er taget (strømstyring).</p>
<p>Problemet er aktivering af primært en radiosender kræver en vis mængde elektricitet for at kunne nå base stationen. Vil man gøre det i længere tid - uden at løbe tør for strøm - er der kun en mulighed: at gøre batteriet større.

Og så dog.

Forstår ikke at Jonas skal have fingeren ned for dette, for det er en absolut valid pointe. Det gælder nu også i mange andre henseender, eksempelvis almindelige computere hvor software efterhånden er blevet voldsomt opulent, med store ressourcekrav til følge, uden opgaven måske løses meget bedre.

Personligt har jeg oplevet følgende eksempler:

HTC Desire, ved at går fra den medlevere Android til en minimalistisk OxygenMod holdt telefonen ca. 3 gange så lang tid på batteriet - bevares, det var en 2.3 Android, og 4.4 kan godt være blevet bedre.

Alcatel OneTouch, rootede den og fjernede Play og andet Google skrammel, Facebook, børsnoter mv - har fordoblet batterilevetiden.

Det er klart at noget batteriet ædes pga. Google evindelige omklamring hvor Google jo hele tiden skal snage, men hvis folk ikke ønsker denne omklamring, så er der faktisk meget at hente på batterisiden - desværre har den menige bruger ikke denne mulighed.

Husk også på at selv en gammel featurephone (som i nogen tilfælde faktisk stadig godt kan en del) mange gange kan holde i en uge, selv om den bruges jævnligt, og det endda med et forholdsvis lille batteri.

11
29. april 2015 kl. 14:47

Jeg synes da det er spændende at høre om alle de ting man kan gøre med at slå hardware fra, men jeg tror jeg har gjort det hele allerede. Jeg tror også at ved at slå data-roaming fra, så har jeg stoppet de fleste apps i at kommunikere over internettet, og derfor har jeg fjernet en stor strømsluger.

Men alt dette er HW. Overskriften siger SW, og det er det jeg spørger efter. Jeg ville gerne høre mere fra Jonas Iversen: "..det er min påstand at der vil kunne gøres meget på software/OS siden - måske skulle man tage disse lavt-hængende frugter først!?" - har du mere om dette, Jonas? Eller er det bare en påstand uden nogen evidens bag?

Kan man iøvrigt se om batteriet er ved at blive dårligt? I Linuxkernen kan man jo se diverse data om batteriet, fx teoretisk maxkapacitet, og aktuel kapacitet, men det synes jeg ikke jeg kan få ud af mine apps.

Og jeg ville også gerne vide hvilken slags forbindelse jeg kørte, 2G eller 3G eller 4G og hvilken version, og hvilken mast jeg har forbindelse med. Det kan jeg heller ikke finde. Der er vist forskel på hvor meget de forskellige forbindelsestyper sluger af strøm, og også hvor langt der er til sendemasten.

12
29. april 2015 kl. 15:32

Men alt dette er HW. Overskriften siger SW, og det er det jeg spørger efter.

Nu er det jo altså sådan at CPU'en faktisk trækker en del strøm, og nogle programmer æder mere end andre, selv uden at skulle være på nettet.

Eksempelvis kunne man tidligere se på en Linux PC at flash virkelig trak tænder ud, og strømforbruget fulgte med, ligesom der i en periode var en fejl i Firefox der betød at et roterende banner (MARQUEE) fik CPU belastningen op på 100% - og det koster altså.

Og mine to Android eksempler har intet at gøre med at der blev slukket for hverken GPS eller WiFi, men simpelthen at softwaren kørte meget bedre efter oprydningen (Alcatel'en blev direkte varm før) - så jo software har så sandelig betydning.