Lenovo måber over spionage-anklager: Det er helt nyt for os
Kinesiske Lenovo er tilsyneladende ét stort spørgsmålstegn efter historien om, at flere vestlige efterretningstjenester i næsten et årti har undgået firmaets pc'er til opgaver, der involverer stærkt fortrolige oplysninger.
Det skriver kommunikationsdirektøren for Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) i Lenovo, Philippe Béteille, i et skriftligt svar til Version2.
»Vi har ikke hørt om nogen form for restriktioner på vores salg, så vi er ikke i stand til at svare på spørgsmålet. Lenovo har fortsat et stærkt forhold til regeringskunder, så påstandene er helt nye for os. Vi undersøger situationen nøje og vender tilbage, når vi har nyt,« skriver kommunikationsdirektøren i svaret til Version2.
Oplysningerne blev første gang frembragt i den australske udgave af Financial Review.
Efterretningstjenester i lande som USA, Storbritannien og Australien mener at kunne påvise, at Lenovos maskiner siden midten af nullerne har været udstyret med hemmelige bagdøre i firmwaren, som kan misbruges til spionage.
Konsekvensen har angiveligt været, at selvsamme efterretningstjenester helt har boykottet Lenovos pc'er til brug på hemmelige og tophemmelige netværk.
Selvom Lenovo ifølge eget udsagn ikke kender til en sådan boykot, anser virksomheden generelt sig selv for at være på god fod med den offentlige sektor:
»Som et resultat af opkøbet af IBM's pc-division i 2005 har vi en glimrende historik med salg til det offentlige globalt. Vores produkter er igen og igen fundet pålidelige og sikre af vores kunder i virksomheder og den offentlige sektor, og vi er altid åbne over for deres ønsker om at sikre, at vores produkter lever op til deres sikkerhedsbehov,« skriver kommunikationsdirektøren til Version2.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.