Lenovo lancerer første ARM-baserede netbook med Linux

Ved at bruge den strømbesparende ARM-processor får Lenovo 10 timers batteritid ud af en meget tynd 'smartbook'-computer. Et Linux-baseret styresystem booter på få sekunder.

Lenovo blev den første af de store pc-producenter til at lancere den maskine, som mange it-kyndige har set frem til: En lille og let computer med en ARM-processor inden i.

Dermed kan computeren ikke køre Windows, men processoren bruger til gengæld meget mindre strøm. Lenovos 'Skylight' kan derfor køre 10 timer ved normalt, blandet brug, lover firmaet, der lancerede maskinen på den gigantiske elektronikmesse CES i Las Vegas mandag.

Et specialtilpasset styresystem baseret på Linux starter på få sekunder, lyder det fra Lenovo, og ligesom med Googles kommende Chrome OS, vil fokus være på internettjenester og storage i skyen. Der er derfor også et indbygget 3G-modem, så forbindelsen til internettet fungerer alle vegne.

Processoren er en Snapdragon fra Qualcomm på 1 gigahertz, og der er indbygget 20 gigabyte flashhukommelse i computeren, oplyser Lenovo, uden at gå i detaljer med, hvor meget, der bliver brugt til arbejdshukommelse.

Skærmen bliver på 10 tommer med en opløsning på 1280 x 720, men hvor mange kræfter, der er puttet i grafikdelen, bliver ikke oplyst. Tastaturet og dermed hele computeren bliver større end på andre netbooks med 10-tommer-skærm, mens vægten angives til under 900 gram.

I det hele taget er det småt med nøjagtige specifikationer, men computeren beskrives som 'lige så tynd som en smartphone'. Lenovo kalder da heller ikke Skylight for en netbook, men for en smartbook.

Computeren er på gaden i USA til april og kommer til at koste 500 amerikanske dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (64)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Nobel

Det er faktisk rigtig interessant at det lige præcis er Lenovo der kommer med denne sag - når man tænker på deres ellers ret stejle holdninger (PHK sagen) så indikerer dette at ånden er ude af flasken.

Dette, Nexus, den nye Freescale dims og at Pegatron igen er begyndt at røre på sig, mv. tyder på et rigtigt spændende 2010.

Derudover så skal Apple nok også gøre deres til at ændre verden i 2010.

Jeg kunne godt forestille mig at Balmer fejrer nytårsaften 10/11 med at kyle rundt med nogle stole ;-)

/Christian

 • 1
 • 0
#3 Jesper Mørch

Christian,

Jeg er bange for det nok ender med at modellen enten ikke bliver distribueret i EU (Danmark), eller at MS kommer med en stækket og ubrugelig Windows7 halvvejs kodet ind i hardware, for at kunne fastholde MS-skatten som vanligt ;o)

 • 0
 • 0
#5 Christian Nobel

@Martin: Der er trods alt en stor forskel på at Dell kommer med en hensigtserklæring/rygte, og Lenovo så rent konkret stiller sig op på CES2010 og viser dyret frem, plus de faktisk også skriver om den på deres egen hjemmeside.

Og i modsætning til Computex (Asus) lader det til at den ikke vil "forsvinde" igen.

@Jesper: Ingen tvivl om at der er panik før lukketid i Redmond, men det ville være meget underligt hvis MS skulle være i stand til at komme på gaden med noget som et lys fra en klar himmel - normalt galper MS årevis i forvejen om deres ny fantasiprodukter, og når de så endelig kommer er det i en amputeret udgave.

Og hvis vi kikker på Freescale dimsen, så har den den store fordel at der ikke er noget indbygget tastatur, så den vil være nem at importere uden om de officielle kanaler og alligevel kunne bruges i DK.

Speaking about ubrugeligt, man kan i Expert købe Asus 700 ½G RAM, 2G SD præloaded med Windows XP - det er hvad jeg vil kalde bondefangeri, for når først der er lagt antivirus og hvad man ellers behøver af skrammel på en Windåse, så er de 2G brugt og maskinen er 100% uanvendelig (indtil man selvfølgelig putter noget brugbart på).

/Christian

 • 0
 • 0
#6 Jesper Mørch

Speaking about ubrugeligt, man kan i Expert købe Asus 700 ½G RAM, 2G SD præloaded med Windows XP - det er hvad jeg vil kalde bondefangeri, for når først der er lagt antivirus og hvad man ellers behøver af skrammel på en Windåse, så er de 2G brugt og maskinen er 100% uanvendelig (indtil man selvfølgelig putter noget brugbart på).

Det lyder lidt som den Thinkpad jeg købte for 3-4 år siden. Født med ½GB RAM, CoreDuo (ikke Core2Duo) processor og ok 5,4K-harddisk. Nu sidder der 1½ GB i den, og jeg har stadig en mindre partition med den medfølgende XP-Pro samt den F-Secure antimalware-pakke jeg har købt i dyre domme. Men den booter da Windows på 15-20 minutter og kan da også afvikle videosekvenser næsten uden det hakker... (Især hvis jeg genstarter til Linux, som til gengæld trods langt mindre plads bliver arbejdesklar på under 2 min).

Men, jeg hørte et rygte i efteråret om at MS måske nok var i gang med at bygge en amputeret Win7 til bl.a. ARM-arkitekturen, men jeg kan have husket forkert. MS' alternativ er jo noget WinCE-baseret embedded snask til palmbooks etc. Men, måske de faktisk har begået samme fejlslagne politik som med internettet, hvor de var et par år om at komme med en (i øvrigt ubrugelig) browser, som kun udmærkede sig ved to ting. Nemlig at være gratis og at komme fra producenten af operativsystemet.

Den gang sad Netscape og tildels også Mosaic tungt på markedet indtil MS fik rullet IE ud på næsten alle verdens computere - og endda fik omdefineret HTML-standarden til blot at være et muligt alternativ. Det var ikke kønt, men der var/er penge i det...

Forskellen er bare ift. nutiden, at MS allerede i flere år har forsøgt at holde pingvinerne fra deres domæne - uden helt at have heldet med sig. Hvis fremtidens palmbooks (eller hvad de ellers kommer til at hedde) så viser sig at komme med præinstallerede pingviner, må producenterne jo opveje hvad der er vigtigst... omsætning af hardware, eller indefrysning af konkurrenceparametre og potentiel omsætning til fordel for et fortsat nært samarbejde med deres primære kommercielle softwareleverandør...

Hvis Windows 7 er skrevet i C (e.lign.), tror jeg nu ikke der går så lang tid før der kommer en amputeret version med understøttelse for ARM-arkitekturen.

 • 0
 • 0
#7 Martin Bøgelund

@Martin: Der er trods alt en stor forskel på at Dell kommer med en hensigtserklæring/rygte, og Lenovo så rent konkret stiller sig op på CES2010 og viser dyret frem, plus de faktisk også skriver om den på deres egen hjemmeside.

Aha?

Du husker selv Asus' yoyo-spil med en ARM-baseret Android-netbook: http://www.pcworld.com/businesscenter/article/165927/asustek_puts_androi...

Dell og Asus har lært mig at være skeptisk mht. annonceringer af ARM-Linux-netbooks. Således er min skepsis også smittet af på Lenovo, og jeg bibeholder den indtil Lenovos netbook rent faktisk er tilgængelig for danskere.

Så jeg beklager: Foreløbig ser jeg [i]ingen[/i] forskel på Dells hensigtserklæringer og Lenovos fremvisning.

Men jeg håber da at Lenovo/Dell/Asus overrasker positivt i 2010...

 • 0
 • 0
#9 Christian Nobel

@Jesper: ja de 15 minutters boottid lyder jo imponerende, det kunne jo næsten være Frederiksbergs folkeskoler - hi hi.

Mht Windows, så tror jeg faktisk at de har hvilet for længe på deres selvtilstrækkelighed, hvor de simpelt hen ikke har haft fantasi til at forestille sig et så kraftigt angreb på WinTel monopolet.

Man kan også se på hvorledes MS har totalt fejlet på mobilområdet, hvor de er nærmest til grin, lige som med Zune og andre jeg-vil-osse-ha ting som de introducerer med voldsomt bulder og brag, hvorved det generelle (frygtsommme)marked går i stå noget tid, ind til det endnu engang viser sig de ikke kan levere varen.

Og en hurtig omskrivning/barbering af W7 vil jeg se før jeg tror på den.

En anden ting er at med Snapdragons ny reference implementation, så er der åbnet op for at nye aktører kan komme på banen, og de vil ikke have samme problemer med MS omkring OEM licenserne da de alligevel ikke har nogen produkter hvor de kan bruge dem til noget - så de kan ikke trues på samme måde som Asus.

Og Snapdragon er bedøvende ligeglade med OS, de leverer bare lakridserne(eller rettere designet), og så er det op til softwareproducenterne at lave et OS der kan bruges på dem. Snapdragon kan så heller ikke rigtig trues, for de kan se så stort et marked i palmdimser, mobil, embedded mv. at de er hamrende ligeglade med at nogen mener at de skulle lave processorer der kan bruges til Windows (der er vitterligt nogen der i ramme alvor kan komme med dette på hovedet argument!).

@Martin: jeg deler din skepsis, men omvendt så er (set med MS øjne) Pandoras æske åbnet, og som sagt Snapdragon sagen kan ikke trues til tavshed, fordi der er tale om helt nye spillere.

/Christian

 • 0
 • 0
#10 Martin Bøgelund

Hvis Windows 7 er skrevet i C (e.lign.), tror jeg nu ikke der går så lang tid før der kommer en amputeret version med understøttelse for ARM-arkitekturen.

Nu er det jo ikke kun teknologi der definerer hvad Microsoft gør og ikke gør.

Markedsforhold vil også have betydning.

Hardwareproducenter (især Intel) må forventes at kølne forholdet til Microsoft, hvis de begynder at læne sig op ad en anden processorarkitektur.

Slutbrugere vil også (retteligt?) forvente at ting der virker på "WIntel" også virker ligesådan på "WinArm".

 • 0
 • 0
#12 Martin Kofoed

Forskellen er bare ift. nutiden, at MS allerede i flere år har forsøgt at holde pingvinerne fra deres domæne - uden helt at have heldet med sig.

Jeg synes nu, de har gjort et fantastisk job. Ingen tvivl om, at hvis IKKE Microsoft havde brugt milliarder på FUD, fastholdelse af et yderst tvivlsomt OEM-program, lobbyarbejde og dyre middage med de rigtige mennesker (nåja, lobbyarbejde!), så havde markedet set noget anderledes ud i dag.

MS har simpelthen ikke set sig i stand til at modstå truslen fra snart sagt alle sider ved hjælp af ægte innovation og WOW-effekt (sorry, kunne ikke la' vær'). HVER eneste gang, der er kommet noget "nyt", har der været de nemt gennemskuelige lock-in-fælder med i pakken.

Ingen tvivl om, at sandet løber hurtigere i timeglasset. MS vil stadig være en kæmpestor spiller blandt konservative virksomheder af "væg-til-væg-aftale"-typen. Disse virksomheder vil naturligvis have sværere og sværere ved at komme UD af lock-in'en igen, og helt efter bogen vil de derfor blive straffet, når MS fortsat skal glæde aktionærerne, selv om der skal kompenceres for stadigt indskrænkende forretningsmuligheder. Pengene kan i sidste ende kun komme ét sted fra. Lige efter bogen. Men det vil sikkert føre til desperation og tudefjæs rundt omkring [*].

Mit bud er, at det om få år vil kunne mærkes på konkurrenceevnen, om man er "locked in" eller tynget af stadigt mere snærende licens-bånd.

[*] http://blogs.jp.dk/it-bossen/2009/12/01/kunsten-at-slaa-en-teknologi-ihjel/

 • 0
 • 0
#14 Christian Nobel

Du skal nok lige tage nogle ting med i overvejelsen:

10 timers batteritid Under et kg. SSD disk 3G 1280*720 opløsning Snapdragon løsningen er Atom overlegen fsva video

Og så er der ikke så megen trængsel i 600$ segmentet hvis vi inkluderer (højt sat) Windows.

/Christian

 • 0
 • 0
#15 Jesper Mørch

Og så er der ikke så megen trængsel i 600$ segmentet hvis vi inkluderer (højt sat) Windows.

Jeg husker da at WinXP-baserede netbooks pludselig kom ud et par tusind kr billigere end de Linux-baserede der blev solgt side om side med dem... Jeg skal undlade at konspirere omkring voldsomme financielle tilskud fra unavngivne amerikanske software-virksomheder og blot konstatere at Linux-maskinerne forsvandt på blot et par måneder...

 • 0
 • 0
#16 Christian Nobel

Jeg husker da at WinXP-baserede netbooks pludselig kom ud et par tusind kr billigere end de Linux-baserede der blev solgt side om side med dem...

Ret skal være ret, de XP baserede netbook var nu ikke[b] et par tusinde[/b] billigere da de kom, da det i det store hele er prisen for en billig netbook - prismæssigt lå de stor set på linie [b]men[/b] i stedet fik de så oven i hatten en 120-160G HD i stedet for en 8G SDD, og så blev det pludseligt svært at sælge den (ukrydssubsidierede)Linux version.

Det regnestykke hænger for normalt begavede mennesker selvfølgelig ikke sammen, men for producenter som Asus, Acer, Dell mv, hvor 90+% af deres omsætning kommer fra almindelig notebooks og stationære så vil de hellere smide den ekstra disk i end at risikere at miste deres andre OEM rabatter (og måske få en stol i hovedet i tilgift).

Og siden hen har vi så set hvordan netbook priserne stille og rolig er kravlet op!

/Christian

 • 0
 • 0
#17 Jesper Mørch

Ret skal være ret, de XP baserede netbook var nu ikke et par tusinde billigere da de kom, da det i det store hele er prisen for en billig netbook - prismæssigt lå de stor set på linie men i stedet fik de så oven i hatten en 120-160G HD i stedet for en 8G SDD, og så blev det pludseligt svært at sælge den (ukrydssubsidierede)Linux version.

Indrømmet, det var vist inkl. 3G internet og kæmpe tilskud fra teleudbyderen. - Det er jo det samme som at købe f.eks. en HTC Hero med eller uden abonnement... Der er også nogle tusind kr til forskel. En bekendt blev i al fald tilbudt en netbook m. XP til under 1000,- på et tidpunkt hvor den samme netbook med Linux så vidt jeg husker kostede i omegnen af 2300 - med en meget mindre SSD-disk. Men så købte han også XP-maskinen direkte hos TDC (som jo ikke er kendt for at have discountpriser på IT). Han havde tidligere prøvet en netbook med Linux (i en butik), men måtte her konstatere at de færreste websider fungerede. At jeg så havde butikken mistænkt for at have haft en smadret Linux-installation kørende på maskinen ændrede ikke på hans opfattelse af at Linux slet ikke kunne bruges på en netbook (eller en desktop - medmindre man var superbruger eller nørd e.lign.). Jeg skylder nok at nævne at han tangerer IT-analfabetisme. Omvendt er han forbruger med hang til gadgets - og sikkert ikke den eneste med den måde at konkludere på underlige hændelser. Personligt tror jeg ikke at pågældende butik har haft Linux-kyndige folk ansat, som kunne reparere simpel fejlkonfiguration m.m. af f.eks. Firefox, installere Flashplayer etc. (At det så er langt lettere at styre i Linux er en helt anden sag, men det kræver jo stadig interesse og/eller kendskab at vide den slags)

 • 0
 • 0
#19 søren ploug

"Skifer-tavle, en. tynd, slebet, poleret og i en træramme indfattet plade af (tavle)skifer, brugt (især af skolebørn) til at skrive paa." (fra ordnet.dk) Jeg husker disse tavler fra slutningen af 1950'erne hvor de stadig blev benyttet på de første skoletrin. Prøv at lave en søgning på "skifertavle" og griffel

 • 0
 • 0
#20 Jesper Mørch

Jeg synes nu, de har gjort et fantastisk job. Ingen tvivl om, at hvis IKKE Microsoft havde brugt milliarder på FUD, fastholdelse af et yderst tvivlsomt OEM-program, lobbyarbejde og dyre middage med de rigtige mennesker (nåja, lobbyarbejde!), så havde markedet set noget anderledes ud i dag.

Indrømmet, de har gjort et dygtigt stykke arbejde, men Linux kører trods alt på en vis procentdel af servere og desktopmaskiner... selvom MS da har øvet sig tidligere... Her tænker jeg f.eks. på OS/2, som i Warp4-versionen stadig er langt foran hvad MS kan præstere i dag med f.eks. stemmestyring. Så det er altså ikke lykkedes lige så godt for MS som dengang med OS/2... og dengang var de endda selv med i OS/2-arbejdet i flere år.

 • 0
 • 0
#21 Deleted User

Så må vi jo håbe at nogen andre end de få fanatiske MS hadere som ikke kan lave andet hele dagen end at være paranoide, går ud og køber denne netbook så den bliver en success.

Det er åbenlyst at producenterne prøver, men hvis der er ingen som køber dem, så sker der jo intet.

Og ærlig talt, så tror jeg at netbook er et så lille marked atm. at Microsoft ikke gider gøre forsøget.

Hvad jeg dog synes er interassant er at både dette her OS, og Chrome er special modificerede Linux versioner. Og dette her ser da også meget mere indbydende ud end en normal Ubuntu desktop.

Måske er det et hint? ;-) At produkter faktisk skal se godt ud for at få kunder? Jeg ved godt jer med sølvpapirshattene ikke har fattet det endnu, trods 15 års modgang. Men det ser jo ud til at Google og Lenovo har fattet det.

 • 0
 • 0
#23 Christian Nobel

Jeg forstår ikke helt hvad hæveautomater har med sagen at gøre?

Paradoksalt nok, selv om det nok ikke var tilsigtet så har det lidt med sagen at gøre.

De fleste vil nok have lagt mærke til at bankernes hæveautomater er blevet ca 3 gange så langsomme.

Man har nemlig skiftet os fra OS/2 til XP!

/Christian

 • 0
 • 0
#25 Jørgen Henningsen

Selvfølgelig skal man sælge sig på brugeroplevelse.

Der er bare himmelvid forskel på at lave en god brugeroplevelse på en generaliseret PC sammenlignet med et relativt specialiseret netbook PC. Det er klart det kan gøres smartere end et generaliseret OS eller windows system.

Jeg tror dog der er nogen som får en overraskelse hvis de forsøger at bruge denne PC sammen med noget proprietært USB hardware. Det får de garanteret aldrig til at virke.

 • 0
 • 0
#27 Jesper Mørch

[quote]proprietært USB hardware

Øhhhh???[/quote]

Christian, ville du også enten holde dig fra den slags, eller benytte ndiswrapper?

Jørgen, størstedelen af de mere seriøse printere er direkte understøttet i Linux med cups. Hvis digitalkameraet bruger en hukommelses-type som ikke er direkte understøttet i maskinen, burde enhver USB-kortlæser kunne bruges. Hvad du ellers havde tænkt dig at tilslutte din ekstra-PC har jeg svært ved at forestille mig. - Det skulle da lige være et eller andet obskurt USB-sikkerhedsmodul som kræver et installeret rootkit (ligesom visse musik-CD'ere) for at fungere efter hensigten.

 • 0
 • 0
#28 Christian Nobel

Christian, ville du også enten holde dig fra den slags, eller benytte ndiswrapper?

Jeg ville gerne have Jørgen til at forklare hvad han mener med "proprietært USB hardware".

Hvis det er noget med et eller andet skrammelprodukt, som kun leveres med Windows drivere (på CD haha), så kan man bare købe noget andet (kvalitet).

/Christian

 • 0
 • 0
#29 Martin Kofoed

Så må vi jo håbe at nogen andre end de få fanatiske MS hadere som ikke kan lave andet hele dagen end at være paranoide, går ud og køber denne netbook så den bliver en success.

Hvis nogen er interesserede, har jeg skrevet et Claus-filter til GreaseMonkey. V2-bot'en var sjov i starten, men nu er det bare blevet kedeligt.

 • 0
 • 0
#30 Jesper Mørch

Hvis nogen er interesserede, har jeg skrevet et Claus-filter til GreaseMonkey.

Martin, der var også engang hvor jeg havde tillid til at autoriteter altid arbejdede for et fælles bedste, og jeg kender adskillige voksne mennesker som seriøst tror på at rige virksomheder altid gør det rigtige og naturligvis altid holder sig på den rigtige side af lovgivningen. På dansk kaldes den slags naivitet. Vi har ytringsfrihed her i landet, og hvad enten vi vil det eller ej, findes der mange naive mennesker med stor købelyst og store tegnebøger. Det er naivt at ignorere dem, da flere af dem desværre ender som morgendagens meningsdannere. Indrømmet, det gavner ikke troværdigheden at begynde at tale om sølvpapirshatte så snart der nævnes sund skepsis, eller refereres til historiske begivenheder. Mit sølvpapir-filter sidder i øjnene ;o)

 • 0
 • 0
#31 Deleted User

Hvis nogen er interesserede, har jeg skrevet et Claus-filter til GreaseMonkey.

Gider du skrive et til de brugere som Christian Nobel og Martin Bøgelund som ikke laver andet en at skrive omkring Microsoft konspirationsteorier dagen lang?

version2's Linux community som ikke laver andet end at prædike had mod Windows, af ren misundelse, er så dybt latterligt at læse dag ud og dag ind.

Så nogle må jo hjælpe til at bibeholde det ekstra lave niveau, med et par sølvpapirshatte til folket.

 • 0
 • 0
#32 Lasse Reinholt

Gider du skrive et til de brugere som Christian Nobel og Martin Bøgelund som ikke laver andet en at skrive omkring Microsoft konspirationsteorier dagen lang?

Man kan kun glæde sig over, at de udgør maksimalt 1%, som vi jo har fundet ud af i tråden om statistikker. Sikkert mindre, da ikke alle Linuxbrugere er fundamentalister.

 • 0
 • 0
#33 Jesper Mørch

version2's Linux community som ikke laver andet end at prædike had mod Windows, af ren misundelse, er så dybt latterligt at læse dag ud og dag ind.

Claus, pas nu på med hvad du skyder folk i skoene. Jeg tror der er en del brugere af V2, som begyndte at arbejde med IT før du blev født og derfor har en lidt anden vinkel på IT end blot hvad man kan se i omsætnings-statistikkerne for øjeblikket. Jeg er ret sikker på der sidder folk her, som er gamle nok til at kunne huske virkeligheden FØR Microsoft fik markedsdominans, og som er gamle nok til at kunne huske de faktiske forhold, i stedet for blot at lave Wikipedia-opslag på snart sagt alt. For mere end 40 år siden var det muligt med datidens IT at sende et rumskib til en anden klode, landsætte passagererne og få dem sikkert ned på Jorden igen. Her mere end 40 år senere er der ingen garanti for at man kan udveksle et latterligt dokument med andre mennesker. Før den (påståede) markedsdominans var det mærkelig nok ikke noget problem at udveksle dokumenter og andre data. Man kan så diskutere om de ting har noget med hinanden at gøre, men bortset fra at være på rette tid og sted, har MS altså ikke opnået sin position ved at være kvalitativt bedre end konkurrenterne. Ellers havde vi haft 3D-desktops og stemmestyring i mere end 10 år, malware havde været umuligt at få ind på computerne, spam havde været umuligt at udbrede, alle standarder havde været brugbare og udviklingen havde i det hele taget kørt MEGET hurtigere end den gør. MS har slet og ret lært os, at software ikke behøver at være pålidelig for at kunne sælges, og hvis den ikke virker, genstarter man bare skidtet, eller venter på en ny opdatering... Kort og godt, har MS lært os at det ikke nytter noget at forholde sig kritisk til ny teknologi. Så længe der er nogen der kan tjene flere penge på at implementere og servicere produkterne, end at afvente og gøre det rigtigt første gang, ja lige så længe vil udviklingen stå stille, dårlige produkter blive favoriseret, og de pågældende producenter vælte sig i penge... imens vi som forbrugere kommer til at betale mere og mere for mindre og mindre. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke lave dokumenter e.lign. ret meget mere avancerede end jeg kunne da jeg begyndte at bruge PC. Det tager mig stadig den samme tid at skrive dokumentet, inkl. layout etc. og jævnligt går det endda langsommere, fordi maskinen skal arbejde mere nu end dengang. Faktisk er det kun udskrift-tiden der er blevet forbedret på de mange år. Alligevel er min computers regnekraft blevet mange tusind gange større end dengang. Måske jeg skulle give mine Microsoft-disketter og skiver sølvpapirhatte og håbe at det kan gavne udviklingen. Personligt tvivler jeg på at det hjælper. Så, Claus, hvis du stadig læser med: Der kan være mange gode grunde til at forholde sig skeptisk overfor Microsoft og alt der har med dem at gøre. At du ikke er enig er en ting, men at du lukker øjnene i den tro at Microsoft er vejen frem, er virkelig trist. I øvrigt er netbooks det hurtigst voksende marked, og tendensen er at det stigende salg vil vokse yderligere (altså en eksponentiel vækst). Microsoft har bare haft så travlt med at tjene penge og holde alle andre ude af markedet, at de er ved at blive overhalet indenom. Det har vi tidligere set på andre områder. F.eks. på TV/Monitor-markedet, hvor Sony og Philips var stortset enerådende på produktionen af billedrør - indtil en koreansk opkomling (Samsung) pludselig begyndte at sprøjte LCD-paneler ud til spotpris. Den kan du jo så tænke lidt over, imens du folder sølvpapirhatte til os alle sammen...

 • 0
 • 0
#34 Martin Bøgelund

Gider du skrive et til de brugere som Christian Nobel og Martin Bøgelund som ikke laver andet en at skrive omkring Microsoft konspirationsteorier dagen lang?

Den æder du i dig igen, Claus!

At du er blevet stemplet og dybt marginaliseret i Version2's debat er din egen fortjeneste, og jeg har ingen intention om at bære din selvforskyldte byrde med dig!

Ellers må du komme med eksempler på benævnte konspirationsteorier, jeg synes selv jeg gør meget ud af at argumentere og levere links med underbyggelse af mine indlæg.

 • 0
 • 0
#36 Martin Kofoed

version2's Linux community som ikke laver andet end at prædike had mod Windows, af ren misundelse, er så dybt latterligt at læse dag ud og dag ind.

Men ikke desto mindre fortsætter du ufortrødent med at læse løs OG kommentere (med rekord-høst af thumb downs til følge)! Hvor er logikken? Der er jo Claus-triggers allevegne, åbenbart?! Hvad snulfan får du ud af det, hvis du synes, det er latterligt til at begynde med?

I øvrigt er jeg ikke enig i din betragtning. Jeg mangler også en basal forståelse af, hvad "version2's Linux community" er for en fisk. Jeg har aldrig hørt om et sådant generelt community. Desuden synes jeg, V2's debat er én af de mest saglige og konstruktive IT-fora på nettet. Hvis du vil se latterlige brugerindlæg, så check newz.dk, computerworld.dk eller comon.dk

Du ender som regel altid med at stå alene tilbage med et eller andet underligt synspunkt, som ofte ikke har meget med trådens øvrige indhold at gøre. Jeg beklager, men dét synes JEG, er latterligt.

 • 0
 • 0
#37 Martin Kofoed

Det jeg tror Claus bliver irriteret over, er når Christian Nobel skriver ting som disse

Det er muligt, men så ville det da være formålstjenstligt, om han ville forsøge at pege på det forkerte i Christians udsagn?

Er der noget faktuelt forkert i udtalelserne? Ja, han spotter platformen ved at skrive "Windåse" i stedet for det korrekte "Windows", men det kan man vel godt se gennem fingre med, efterhånden, ligesom jeg selv springer let og elegant over tåbelige generaliseringer som "fanatiske MS-hadere" ...

Anyway.. Disse indlæg skulle aldrig have været skrevet. Hold debatten ren. Jeg lover at lade være med at kommentere Claus' indlæg fremover, det er da en start.

 • 0
 • 0
#38 Christian Nobel

@Thomas Ad 1 (produktlancering), så vil jeg gerne se et eksempel på et produkt fra MS som ikke er annonceret lang tid i forvejen, og hvor dets fortrinsligheder ikke er blevet beskrevet lang tid i forvejen.

Ad 2 (Asus EEEPc 700 ½G 2G med XP), vil du så mene at det er etisk forsvarligt at sælge et sådant produkt, som i praksis er ubrugeligt?

Herudover så har jeg som Jesper også fortæller en vis alder, som gør at jeg godt kan huske hvordan verden så ud før MS æraen, så det der sludder med MS fanboy det er jeg ret så kold over for.

Hvad jeg til gengæld ikke er kold over for er at et foretagende som MS gang på gang skal gøre mine muligheder for at lave platformsuafhængige løsninger til et helvede, fordi jeg skal tage hensyn til lukkede formater og protokoller, samt direkte fejlimplementationer. Dvs. jeg griber som så ikke aktivt ind i MS' hverdag, men ligegyldig hvordan jeg vender og drejer den, så griber MS ind i min uagtet jeg hellere ville være fri!

Og det har man altså lov til at være skeptisk over for uden at skulle høre på patetiske sølvpapirudsagn!

Herudover så forholdt debatten sig i det store hele (selv om nogen åbenbart stødes af "kælenavne") til materien, nemlig det at nu kommer der måske (endelig) ARM baserede netbooks på markedet - ind til CJ prøvede at afspore den med sit sølvpapirsævl.

/Christian

 • 0
 • 0
#39 Martin Bøgelund

Nu har jeg ikke bemærket dig i debatterne før Martin, men jeg har heller ikke været her så længe.

Ifølge Claus behøver du jo kun at have været her én dag for at bemærke mig:

[...] Martin Bøgelund som ikke laver andet en at skrive omkring Microsoft konspirationsteorier dagen lang?

... eller giver du mig bare indirekte ret i at Claus' beskyldning er grundløs?

 • 0
 • 0
#42 Christian Nobel

Summa summarum, jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvordan og hvorledes du/i skal diskutere.

Øhh var det ikke lige præcis det du gjorde ved at omformulere mit udsagn til at være mere "politisk korrekt"?

Jeg synes personligt bare, at det er utroligt trættende at læse den slags platte kommentarer igen og igen.

Og jeg er umådeligt træt af hvorledes MS forpester min hverdag, og så kan det altså ikke undgås at der kommer nogen sure opstød.

Det bliver sagt længere oppe, at V2's debatforum er et af de bedste og mest saglige... det burde i tænke over, inden i farer i tasterne, næste gang MS formaster sig til at foretage sig noget :-)

Meget muligt, men når man har været med meget, meget længe og har set at uanset hvad, så ændrer MS' adfærd sig ikke, så føler jeg ingen grund til at udtale mig diplomatisk omkring noget der iøvrigt er faktuelt korrekt, bare for at undgå at støde nogle historieløse MS fanboys.

Og så ville jeg iøvrigt mene at det er mere interessant at holde sig til det faktuelle og indholdet, end til stilen - så for lige at få debatten tilbage til sporet, ja så kan jeg kun glæde mig over Lenovos åbning, og håbe at det også viser sig at blive til noget i praksis, og også gerne i lille Danmark.

/Christian

 • 0
 • 0
#44 Martin Bøgelund

Martin B:

Hvad Claus skriver og ikke skriver er ikke mit problem. Hans niveau er mindst ligeså lavt som jeres, hvis det er det du fisker efter.

edit:

Det lød forkert. Der burde stå: "Hans niveau er for det meste lavere end dem, han anklager".

I stedet for blot at insinuere at jeg bidrager til sænkningen af niveauet, bedes du angive hvor du mener jeg gør det!

De on-topic ting jeg har skrevet i denne debat er neutrale, grænsende til det kedelige - der er intet "MS-haderi" i det jeg har skrevet om dem. Det er simple og nøgterne betragtninger om at Microsofts kunder og interessenter må tages i betragtning (og ikke kun teknologi), hvis MS skal justere strategien over på en ARM-centreret platform. Samme betragtning må Apple iøvrigt også have været ude i, da de bredte sig til Intel-processoren, omend de ikke havde markedsandele i Windwos' størrelsesorden, som de risikerede at miste. Og derfor kom beslutningen måske lidt lettere til Apple. Så vis mig venligst konspirationsteorien og MS-haderiet i det.

Jeg går først off-topic og bliver skarpere i tonen [i]efter[/i] CJ begynder at sparke efter de nedre regioner.

 • 0
 • 0
#45 Jesper Mørch

Herudover så har jeg som Jesper også fortæller en vis alder, som gør at jeg godt kan huske hvordan verden så ud før MS æraen, så det der sludder med MS fanboy det er jeg ret så kold over for.

Christian, det var nu ikke direkte møntet på dig men mere en generel betragtning (PHK bor blot et par km herfra). Selvom det kan være svært at bevare fokus når beskyldninger m.m. flyver om ørerne, bør vi/I med den "historiske" IT-erfaring måske agere lidt mere overbærende, når diskussionerne går højt. Der var vel også engang hvor det var et religionsspørgsmål om der skulle være 8 bit i en byte, eller om softwareudviklingen skulle foregå i cobol eller algol (ikke at jeg har deltaget i den slags diskussioner selv).

 • Dette indlæg bliver skrevet i Firefox på førnævnte Thinkpad (nu med 1½GB RAM)... med KDE4.3 som GUI, men det er convienence som spiller ind her ;o)
 • 0
 • 0
#46 Christian Nobel

Det må være meget slemt

Vil gerne give et (simplificeret) eksempel.

Jeg lavede en webapplikation, hvor jeg har flere knapper på siden der så respektive skal fyre op under nye moduler.

Fungerede fint under Firefox, Opera mv, men ikke i IE6 (som på det tidspunkt var altdominerende).

Det viste sig efter laaang tids undersøgen at IE6 ikke overholdte W3C's rekommandation for buttons, hvorfor et tryk på en knap i IE fyrede samme action af, uagtet hvilken knap der blev trykket.

Løsningen blev så at lave en Javascript workaround, hvor jeg så lod id'et styre hvilken action der efterfølgende skulle trækkes.

Hvis det så bare drejede sig om at buttons adfærd var blevet ratificeret dagen før, så kunne jeg til nød forstå det, men det var ikke tilfældet.

Adfærd for buttons kom i draft ca. 10 år før, og ratificeret ca. 8 år før, mens vi talte IE5.0

Trods det at der efterfølgende kom IE 5.1, 5.5, samt adskillige fixes til 6.0, så blev fejlen aldrig rettet.

Dvs. jeg skulle bruge en hulens masse tid på dels at finde en fejl i IE, dels lave en løsning der tog højde for det - og i modsætning til visse andre så har jeg altså ikke den arrogante attitude at skrive på min side at den kun virker med browser XX.

Denne og tilsvarende flere oplevelser gør altså at man ikke ligefrem er venlig stemt over for MS!

/Christian

 • 0
 • 0
#47 Torben Mogensen Blogger

Jeg har ventet længe på de ARM-baserede netbooks, men nu ser det ud til at lysne. Lenovos model ser ganske god ud (den er måske lidt rigelig rund i formerne), specielt kan jeg godt lide den 1280x720 pixels store skærm -- jeg har altid synes, at 1024x640 var for lidt. 20GB burde være nok til det meste, med mindre man har tænkt sig at lægge sin filmsamling på den.

Jeg regner med, at der bliver annonceret et antal lignende maskiner fra andre producenter over de næste 2-3 uger, så det bliver spændende at sammenligne.

 • 0
 • 0
#48 Christian Nobel

I det hele taget er der røre i andedammen, se f.eks denne HP:

http://www.engadget.com/2010/01/06/hp-mini-5102-has-optional-handle-and-...

læg især mærke til denne pasus:

You can tweak the 10-inch laptop with a WSVGA or WXGA screen, Broadcom HD video acceleration, and just about any OS you could think of: FreeDOS, SUSE Linux, Windows XP and Windows 7 (Starter and Home Premium).

/Christian

 • 0
 • 0
#49 Jesper Mørch

Problemet er jo, at brugeren kun ser præsentationen. Ikke de bagvedliggende frustrationer m.m. Du ved jo, at når 97% af alle besøgende benytter IE, er der ingen grund til at beskæftige sig med minoriteterne. Den besked fik jeg faktisk for mange år siden fra en fagforenings webmaster, da jeg pointerede en lang række fejl i koden på deres website (så vidt jeg husker var tags f.eks. ikke nested korrekt)... fordi min netop installerede Netscape 6.0 kun ville vise brudstykker af deres website. Heldigvis er MSIE blevet mere HTML-kompatibel siden da, og webudviklere har generelt været turen igennem med at "oversætte" deres sider fra spaghetti til HTML. Og så alligevel, for jeg var i efteråret ude for en offentlig side, som ikke kunne håndtere digital signatur i Firefox under Linux. Da jeg havde fat i deres telefon-hotline, blev jeg bl.a. spurgt om jeg benyttede IE8, for så skulle jeg sætte den pågældende side i kompatibilitetsvisning. Det underbygger din tese på skræmmende vis Christian.

 • 0
 • 0
#50 Jesper Mørch

læg især mærke til denne pasus:

You can tweak the 10-inch laptop with a WSVGA or WXGA screen, Broadcom HD video acceleration, and just about any OS you could think of: FreeDOS, SUSE Linux, Windows XP and Windows 7 (Starter and Home Premium).

Forhåbentlig betyder det ikke at den kun kommer til at udkomme herhjemme med en amputeret Windows7. Ellers en lille lækker sag, selvom jeg synes tastaturet er lige småt nok (men jeg foretrækker så også det originale IBM PS/2-tastatur hvis jeg virkelig skal arbejde).

Gad vide hvor længe der kommer til at gå, før teleselskaberne begynder at sælge dig mobilt bredbånd med sådan en fætter - prækonfigureret med Win7 til langt mindre end den koster uden OS? Det ville i så fald ikke være første gang det sker med netbooks.

 • 0
 • 0
#51 Martin Bøgelund

Jeg har ventet længe på de ARM-baserede netbooks, men nu ser det ud til at lysne.

Jeg har et par gange været lige ved at trykke "Buy" til Always Innovatings Touch book med ARM og Linux, men jeg har stadig lidt hæmninger mht at købe teknologi udenfor EU. Så jeg glæder mig også til at der bliver lanceret noget indenfor "sølvtæppet".

Jeg regner med, at der bliver annonceret et antal lignende maskiner fra andre producenter over de næste 2-3 uger, så det bliver spændende at sammenligne.

Dell, Asus, og evt. HP har sikkert noget liggende klar i skuffen. Hvis Lenovo'en kan sælge, kommer de sikkert farende ud af busken med deres modeller.

Mindst lige så spændende bliver det at se hvad Microsoft og Intel har i posen, hvis ARM-netbooks bliver en sællert. Intel kan umiddelbart vælge at sænke prisen på Atom, og MS kan så håbe på at der bliver bundet en XP i halen på hver pris-dumpet Atom-netbook.

Det kan gå hen og blive Ballmers svendeprøve. Under Bill Gates var MS formidable til at vende skuden og skaffe sig strategiske fordele, hvor det ellers så ud til at de ville komme i defensiven.

 • 0
 • 0
#52 Torben Mogensen Blogger

Mindst lige så spændende bliver det at se hvad Microsoft og Intel har i posen, hvis ARM-netbooks bliver en sællert. Intel kan umiddelbart vælge at sænke prisen på Atom, og MS kan så håbe på at der bliver bundet en XP i halen på hver pris-dumpet Atom-netbook.

Microsoft vil nok forsøge at få ARM-baserede netbooks til at køre Windows CE (Nvidia har f.eks. vist en prototype af en sådan). MS vil dog nok prøve at undgå, at CE bliver en alvorlig konkurrent til Win7, så der vil sikkert være nogle mærkelige begrænsninger. Salget af XP til netbooks vil nok stoppe ret snart.

Intel vil uden tvivl satse på anden generation af Atom processoren, hvor de har gjort en del ud af at sænke strømforbruget. Det væsentligste salgsargument bliver dog, at man kan køre Win7.

Umiddelbart ser jeg en deling af markedet: De små, lette og billige "smartbooks" vil bruge ARM, mens de dyrere "small-laptop" netbooks vil bruge den nye Atom.

 • 0
 • 0
#53 Ayhan Binici

Hej Thomas.

Summa summarum, jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvordan og hvorledes du/i skal diskutere. Jeg synes personligt bare, at det er utroligt trættende at læse den slags platte kommentarer igen og igen. Det bliver sagt længere oppe, at V2's debatforum er et af de bedste og mest saglige... det burde i tænke over, inden i farer i tasterne, næste gang MS formaster sig til at foretage sig noget :-)

Hmmm. Du har jo stort set påtaget dig rollen som dommer.

Er du imod kritik af MS? Jeg synes da Christian og Martin er ret gode til at underbygge deres påstande. De er på ingen måde med til at sænke niveauet.

Til gengæld har Claus Jørgensen det med at anklage alle ikke MS-fanboys for at være det ene og det andet:

Måske er det et hint? ;-) At produkter faktisk skal se godt ud for at få kunder? Jeg ved godt jer med sølvpapirshattene ikke har fattet det endnu, trods 15 års modgang. Men det ser jo ud til at Google og Lenovo har fattet det.

og

version2's Linux community som ikke laver andet end at prædike had mod Windows, af ren misundelse, er så dybt latterligt at læse dag ud og dag ind.

Forskellen er ret klar. CJ er blot en troll.

http://da.wikipedia.org/wiki/Troll

 • 0
 • 0
#56 Jimmy Frydkær Dürr

@Claus Jørgensen

Det er sjovt at se, at du dukker op i denne debat også. Men det er vel, hvad man kan forvente af useriøse typer som dig: Lutter varm luft og ingen dokumentation for dine påstande.

Du har vist også et temmelig stort hængeparti omkring din bevisførelse angående de seks påstande, du, andet steds her på V2, har smidt ud i offentligheden. Eller er dine seks påstande omkring GNOME blot nogle nye ord, du lige har lært at sætte sammen?

Kom nu, Claus. Du har ført angrebet mod GNOME ud i "æteren", så må du også, som jeg, kunne bevise dine påstande. Eller ér du blot varm luft og tomme ord??

 • 0
 • 0
#57 Thorbjørn Andersen

Ikke at jeg på nogle måder kan forsvare CJ.

Dog lige præcis med hensyn til Gnome (som faktisk ikke er emnet her) vil jeg påpege, at der faktisk findes begavede kritiere af Gnome ...

Særligt en af dem har mange Linux-brugere respekt for.

 • 0
 • 0
#58 Peter Favrholdt

Jeg har lige købt mig en Nokia N900. Det er en "lommecomputer/mobiltelefon". Den kører Linux, er ARM-baseret (Cortex-A8) og har 32GB flash fra fabrikken (derudover kan man sætte et micro-SD kort i). Jeg er rigtig glad for den, specielt muligheden for at den selv henter video-podcasts (f.eks. So Ein Ding fra DR.dk) - og de afspilles i super kvalitet. Hvis N900 havde en HDMI-udgang og kunne drive en ordentlig skærm (full-HD) kunne jeg undvære laptop og desktop (man kan nemlig bruge et normalt bluetooth tastatur sammen med N900).

Men når min "mobiltelefon" i dag har 32GB så ville jeg forvente at min laptop/netbook har ca. det ti-dobbelte! 20GB lyder af alt for lidt nu om stunder.

 • 0
 • 0
#59 Jimmy Frydkær Dürr

At det lige skulle blive Lenovo, som kom først med en ARM-baseret smartbook havde de færreste vel troet muligt. Specielt under hensyntagen til PHK's kamp med dem om at få refunderet din Windows-licens.

Men al ære til Lenovo for deres beslutning. De tjener dem kun til ære og respekt, at de vælger at føre ARM-platformen ud på det brede marked.

MS-shils eller ej, så forstår jeg godt, at Microsoft begynder at vise svaghedstegn. Senest omkring "skyen", hvor den lille AEM vil komme helt til sin ret. MSFT er et stort foretagende, og det er helt rart at se, at Lenovo har mandsmod til at tage en kamp med dem på det voksende marked for smartbooks - Way to go, Lenovo.

 • 0
 • 0
#60 Christian Nobel

Ja den ser godt nok lækker ud, og især er prisindikationen interessant.

I det hele taget, så er det ret spændende at se hvorledes der vælter ARM, Amanda, Snapdragon ting frem på CES2010, samt et hav af Android devices - og i modsætning til Computex så er det over en bred linie det sker, ikke bare en leverandør der så trækker i land igen inden for en time.

Og læg også mærke til de mange E-readers der også bliver vist, flere med Android.

Samt smartphones med Android, plus alskens lækkerier til iPhone/Pod.

2010 tyder til at blive et godt år.

/Christian

 • 0
 • 0
#61 Jimmy Frydkær Dürr

@Thorbjørn

Det ved jeg. Og enhver skal da have lov at komme med saglig, konstruktiv kritik, såfremt denne kritik er evidence-baseret.

Mit indlæg omkring Claus og GNOME er mere ment som en påpegelse af Claus' useriøse debat-metoder, og ikke som et forsøg på at dreje debatten. I øvrigt kan du finde svagheder og styrker ved alle systemer. Det afhænger, som bekendt, af øjnene, som ser.

Men at skylde alle brugere af GNU/Linux for at være fanatiske er skudt gevaldigt over mål.

Fakta er, at ARM ikke har den store støtte hos MS, og at MS ikke kan konkurrere med ARM-teknologien til en fornuftig pris. Når WinARM rammer markedet vil prisen jo være større end LinARM fra dag 1. Måske derfor kan der, efter min mening, observeres panik før lukketid i Redmond, USA.

 • 0
 • 0
#62 Lasse Reinholt

På grund af den store ramme om skærmen har den samme dimensioner som en 11.1" hvor man har monteret en 10" skærm. Ærgeligt. Prisen inkl. dansk moms er 3229 DKK. Og 20 GB flash disk er meget usselt.

For kun 3000 DKK fås nu her, i dag http://tinyurl.com/y8zbscc

11.1", 1366768 (mod Skylights 1280720), 2 GB RAM, 320 GB disk, 1.2 GHz Athlon, 256 MB dedikeret video ram og ca. 7 timers batterilevetid ved let brug. Og med Windows, som i almindelige køberes øjne ikke et minus.

Bevares, den vejer så 1.35 kg, men kan for nogle erstatte en laptop, således at man ikke behøver at eje begge dele. Men jeg er ikke sikker på, at Skylight kan afløse en netbook, og da slet ikke en laptop. Som navnet smartbook siger, er det en mellemting mellem smartphone og netbook, hvilket brugerfladen og de svage hardwarespecifikationer bekræfter. Jeg ved ikke, om der findes et behov for en forvokset iPhone.

Man skal endda huske, at netbooks kan nå at indhente lidt vægttab og prisfald ind til april. Til den tid får man endnu mere netbook for 3229 DKK.

Jeg kom i øvrigt i tanker om noget skægt. Firefox får 90% af sin indtægt ved at have Google som startside. Hvor meget mon Skylight sponsoreres via Facebook, YouTube og G-Mail, som er integrerede i desktoppen? Er det en rentabel tingest uden?

 • 0
 • 0
#63 Martin Bøgelund

Du har ganske ret i, at både Christian og Martin underbygger og uddyber deres påstande. Jeg forstår bare ikke, hvorfor de er nødt til at bruge den slags formuleringer. :)

Du bliver nødt til at forklare hvilken Martin du hentyder til. Og hvis det er mig, bedes du påpege hvilke af mine udtalelser du finder kritisable. Tak!

 • 0
 • 0
#65 Martin Bøgelund

Fakta er, at ARM ikke har den store støtte hos MS, og at MS ikke kan konkurrere med ARM-teknologien til en fornuftig pris. Når WinARM rammer markedet vil prisen jo være større end LinARM fra dag 1. Måske derfor kan der, efter min mening, observeres panik før lukketid i Redmond, USA.

Øget konkurrence på netbooks via tilføjelsen af en ARM-variant, vil medføre et prispres nedad på netbooks.

Til gengæld vil Microsoft stå overfor øgede omkostninger, hvis de skal til at danne, vedligeholde, og udbygge en ARM-variant af Windows 7.

Og netbook-markedet er i forvejen på det nederste trin af pris-stigen.

Jeg kan slet ikke se kilden til profit for MS i det her segment.

Så MS kan næsten ikke andet end at betragte ARM-netbooks som stor forretningsmæssig udfordring, med mange ricisi og få muligheder for gevinst.

 • 0
 • 0
#67 Christian Nobel

Jeg håber du er klar over at det er en IdeaPad U1 Hybrid og ikke en Skylight på videoen.

Men en interessant blanding af en maskine der koblet sammen er en maskine baseret på en CULV Intel Core 2 Duo processor med Windows 7 Home Premium, men adskilt er en Snapdragon sag på Linux.

/Christian

 • 0
 • 0
#68 Stig Libori

Jo, naturligvis, men det kan jo kun lade sig gøre fordi der er en Arm-baseret processor (og et minibatteri) i skærmen - det nummer er ikke nemt at lave med en Intel-løsning (det bliver i hvert fald ret klodset).

Mulighederne ligger lige for: En lille Armbaseret bærbar, hvor processor og batteri er i en trykfølsom skærm (evt med et større batteri ved tastaturet). Tager man skærmen af, har man en tablet (eksempelvis til GPS), men man har også en computer med tastatur med sig (eksempelvis på ferien). To løsninger i en....

For der er jo ingen der siger der behøver være en klodset Intel-løsning nede ved tastaturet.

 • 0
 • 0
#69 Martin Bøgelund

http://shop.lenovo.com/us/landing_pages/info/10/skylight

Skylight update May 28, 2010 After careful consideration of market conditions and user feedback, Lenovo has decided to focus its resources on building a family of next-generation mobile internet devices based upon open technologies such as (but not limited to) the Android kernel, similar to the Lenovo smartphone, which is available for sale in China now.

As a result of Lenovo's strategic shift towards open standards such as an Android kernel based environment, the Company has shelved its plans to release the initial version of the Skylight smartbook that featured a proprietary Linux based OS.

Lenovo remains committed to working with our strategic partners to deliver innovative products in the growing mobile internet space, including the aforementioned smartphones and smartbooks, as well as exploring innovative new concepts that continue to "push-the-envelope" like the U1 hybrid PC.

 • 0
 • 0
#70 Martin Bøgelund

@Martin: Der er trods alt en stor forskel på at Dell kommer med en hensigtserklæring/rygte, og Lenovo så rent konkret stiller sig op på CES2010 og viser dyret frem, plus de faktisk også skriver om den på deres egen hjemmeside.

Og i modsætning til Computex (Asus) lader det til at den ikke vil "forsvinde" igen.

For lige at "afslutte" denne artikel og diskussion...

http://shop.lenovo.com/us/landing_pages/info/10/skylight

As a result of Lenovo's strategic shift towards open standards such as an Android kernel based environment, the Company has shelved its plans to release the initial version of the Skylight smartbook that featured a proprietary Linux based OS.

Kan vi blive enige om at Lenovo Skylight rent faktisk "forsvandt" igen, Christian?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere