Lenovo klar med ny 13 tommer Thinkpad X1 til professionelle

Trofaste Thinkpad-fans kan nu få fingre i Lenovos nye 13 tommer bærbare, Thinkpad X1, som dog har en designdetalje, der kan skuffe de mest hardcore fans.

Lenovo får sandsynligvis brug for at skrue ekstra op for charmen over for de mest trofaste Thinkpad-fans, når selskabet nu lancerer den nye Thinkpad X1. Ikke fordi der på papiret er noget galt med Lenovos nye 13 tommer bærbare til professionelt brug, men på grund af én bestemt detalje i designet.

Lenovo har nemlig valgt at bruge en Gorilla Glass-beklædning på skærmen. Det betyder, at det er nærmest umuligt at ridse den ved et uheld, men til gengæld får den en blank overflade, som kan give reflekser fra lyskilder.

Skærme med blank overflade er i dag standard på de fleste bærbare pc'er, men der er en trofast gruppe af brugere, der foretrækker de matterede overflader, der har været standard på Thinkpad-pc'erne i næsten to årtier.

De blanke skærme giver imidlertid nogle designmæssige fordele, som blandt andet har gjort det muligt for Lenovo at reducere tykkelsen på den nye X1 til mellem 16 og 21 millimeter. Det er ikke helt nede i samme niveau som Apples Macbook Air eller Samsungs Series 9, men dog tyndere end forgængerne fra Lenovo.

Selve skærmstørrelsen er 13,3 tommer med en opløsning på 1.366 gange 768 pixel, og vægten begynder ved 1,7 kilogram med det indbyggede batteri. De første anmeldelser påpeger dog, at Thinkpad X1 ikke har nogen imponerende batterilevetid med standardbatteriet. Mens visse af konkurrenterne fra blandt andet Dell og HP kan udbygges til mere end 24 timers batteritid, så kan X1 kun udvides til 10 timers batteritid med Lenovos 'slice' batteri. Standardbatteriet kan ifølge Wired.com blot levere to timer og 44 minutter.

Til gengæld kan Lenovo levere X1 med op til Intel Core i5 baseret på Sandy Bridge-arkitekturen, op til otte gigabyte hukommelse og en 160 gigabyte SSD.

Den korte batteritid kan også til dels opvejes af, at Thinkpad X1 har fået Lenovos teknologi til hurtigere opladning, så batteriet ifølge Lenovo kan oplades til 80 procent af kapaciteten på blot en halv time.

Trofaste Thinkpad-fans kan også glæde sig over, at Lenovo ikke har ændret meget på det traditionelle design. Farven er stadig sort med nogle få røde detaljer, men kigger man nærmere efter, kan man se, at linjerne er blevet mere skarpe i stil med designet fra Lenovos bærbare pc'er til forbrugermarkedet.

En anden detalje er, at den nye X1 også har et baggrundsoplyst tastatur med det nye 'ø-layout', hvor der er mere plads mellem de enkelte taster, sådan som det kendes fra blandt andet Sonys Vaio-serie af bærbare pc'er. Lenovo har også gjort plads til en række forskellige porte, inklusive både HDMI og mini DisplayPort, hvilket typisk er et punkt, hvor andre bærbare i denne størrelse sparer.

Thinkpad X1 er også lanceret i Danmark fra den 17. maj og prisen starter ifølge Lenovo ved cirka 12.100 kroner eksklusive moms.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Nikolaj Brinch Jørgensen

Det er det på MacBook Pro. Der kan man tilvælge sig en matteret skærm som er uden reflekser. Eller hvis man har købt sig en blank fætter, kan man købe en film som man smider på der giver samme effekt.

Det kan man sikkert også til tænkepadden, så der bør ikke være noget der holder nogen tilbage. Desuden beskytter en film også skærmen ekstra meget :-)

 • 0
 • 0
Thomas Ehler

Det er forkert, set fra et Business point of view!

Det er idag ved at være standard på BILLIGE konsum bærbare med blank skærm (Glossy eller Crystal clear). De giver nemlig indtryk af at være mere klare.

Festen stopper når man sidder ude eller med ryggen til et vindue eller andet lys.

Der er ingen tvivl om at en skærm, af GOD kvalitet, med en mat overflade er langt den bedste at arbejde ved.

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

Tror du skal tænke på det på en anden måde: Skærmene er i dag lige så høje, som de var dengang - de er bare blevet bredere (1366x768 i stedet for 1024x768).

Jeg mener, det vigtigste må være opløsningen. Man kan altid vælge, hvilken skærmstørrelse man vil gå efter - jeg synes ikke, det er mere besværligt at transportere en computer, der er lidt længere, da de fleste tasker er aflange. 16:10 er et udmærket skærmforhold efter min mening.

Med hensyn til opløsning, synes jeg dog, markedet er skandaløst ringe. Det burde man virkelig satse mere på. Den nye Macbook Pro på 13" har kun en opløsning på 1280x720 :s Macbook Air er til gengæld meget bedre med 1440x900.

De fleste forbrugerbærbare er 1366x768, hvilket jeg synes er alt for lidt... Som at bo i et hus med 180 cm til loftet.

 • 0
 • 0
Thomas Varn Mortensen

Er helt enig, Kristian.

Synes der sælges alt for mange bærbare med for ringe opløsning. Man kan få en konsumbærbar på 15,6" til under 3000, men vil man have en fornuftig opløsning, skal man typisk op i nærheden af de 10.000.

Når det så er sagt, synes jeg ikke, at 1366x768 er så ringe endda på en 13,3". Bare helst ikke lavere, hehe.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere