Lenovo kalder rygte om Nokia-opkøb for en joke

Chef for Lenovo i Europa, Mellemøsten og Afrika afviser blankt rygterne om køb af Nokia. Tiden er ved at rinde ud for det finske mobilselskab, der har mistet massive markedsandele på smartphone-markedet.

Nye rygter om Lenovo-opkøb sendte onsdag Nokias aktiekurs op med 17 procent. Men ifølge Gianfranco Lanci, der står for driften af Lenovo i Europa, Mellemøsten og Afrika, er rygterne til grin.

»Det må være en joke, og de rygter kan jeg blankt afvise,« siger Gianfranco Lanci til Reuters.

Forlydendet om et muligt opkøb kommer i en periode, hvor Nokia er voldsomt presset af Samsung og Apple på smartphone-markedet. Selskabets andel på det vigtige marked er siden 2011 faldet 70 procent, og der har været spekuleret flittigt i, hvem der kunne være interesseret i at spæde til den skrantende finske kasse.

Ikke deres område

En anonym kinesisk bankanalytiker synes også, at rygterne er skudt helt ved siden af:

»For mig lyder det yderst underligt, at Lenovo skulle være interesseret i at købe en virksomhed, som ligger langt fra deres kerneområde, der er pc'er,« siger bankmanden til Reuters.

Nokias seneste kvartalregnskab viste et tab på mere end 1,5 milliarder euro, og rummet for et muligt opkøb bliver hele tiden mindre.

»Tiden for et opkøb af Nokia er ved at rinde ud. Simpelthen fordi de snart er for tæt på bunden,« siger Pete Cunningham, der er analytiker hos Canalys, som blandt andet har fokus på smartphones, til Reuters.

Nokia selv har ikke ønsket at udtale sig om den konkrete sag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Maciej Szeliga

...ville alle kalde det for ren science fiction at Nokia skulle gå over til Microsofts mobile platform.
Lenovo laver tablets og nokia har den nødvendige knowhow om mobile platforme så nej, Lenovos opkøb af Nokia er langt fra en virkelighedsfjern ide.

  • 0
  • 0
Kai Birger Nielsen

Hvad med HP? De købte jo Palm bare for at lægge dem i graven, så de kan vel bare gøre det samme med Nokia? (Det var et af den slags opkøb, hvor jeg godt kan se en anelse af logikken bag ved, men hvor jeg ikke synes at det efterfølgende forløb ser ud til at være gået helt efter planen. Sådan lidt i stil med Karsten Ree og Amagerbanken :-)

  • 0
  • 0
Anonym

Det er nu ikke lige mit område.
Men jeg ser kun, at Nokia kan overleve overhovedet, hvis de splitter op, og afvikler.
Der må være nogen investeringer i produktion, som styrtbløder.
Resten kan de trække ind til det de er gode til, og tilpasse den del, så de kan udvikle et fremtidigt produkt.
Men det er måske rigtigt vurderet, at den muligheder forpasset.

Lad os håbe, at den viden og indsigt, som har været akkumuleret i en sådan virksomhed, finder anvendelse i anden sammenhæng.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize