Lektor advarer kraftigt imod ny Snapchat-app: Børn kan blive mobbet anonymt

Illustration: Bigstock/bigtunaonline
En ny tilføjelse til Snapchat kan bane vej for mere mobning og i værste fald anonyme seksuelle krænkelser.

En lektor advarer mod en ny udvidelse kaldet Yolo til populære Snapchat - børn og unges mest anvendte kommunikationsredskab i verden - som gør det muligt for brugerne at skrive anonymt med deres Snapchat-venner.

Det skriver folkeskolen.dk.

Muligheden for anonymitet er allerede nu årsag til uacceptabel adfærd, hvis man skal tro de anmeldelser, som smartphone-brugere har givet appen i AppStore og Play Butik.

Her skriver brugere, at anonymiteten får nogle til at skrive beskeder som: »Jeg ville ønske, at du var død« eller: »Du er mærkelig.«

Jonas Ravn, som er ekspert i unges netadfærd på Center for Digital Pædagogik, mener, at Yolo på Snapchat ikke bør bruges af børn under 17, fordi den netop tillader anonyme kommentarer:

»Anonymiteten gør, at man konsekvensløst kan sige alvorlige og grimme ting til sine venner,« siger han til folkeskolen.dk.

»Appen kan være en nemmere vej til mobning, og mobning kan hurtigt sprede sig, fordi Snapchat er så kolossalt for børn og unge i dag.«

Han tilføjer, at Yolo også kan føre til seksuelle krænkelser, hvis ens story og billeder bliver bredt ud, og medfører kommentarer fra fremmede.

I Norge advarer brugere mod applikationen:

»Der er lagt flere kommentarer op med chikanerende indhold. Selv om vores datter ikke har downloadet appen, bliver beskederne spredt via Snapchat. Og hun er ikke alene om at blive udsat for det,« siger Veslemøy Tvedt Fredriksen, mor til en pige på en skole i Bergen, til det norske lærermedie Utdanning.

Appen har været tilgængelig i få uger i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize