Lejre Kommune indgik ulovlig kontrakt med KMD håndtering af dagtilbud: Skal betale 145.000 kroner i bøder

1 kommentar.  Hop til debatten
Klagenævnet for Udbud underkender kontrakt mellem KMD og Lejre Kommune om et system til håndtering af dagtilbud. Der er tale om ulovlig forskelsbehandling af leverandørerne til fordel for KMD, lyder konklusionen.
23. maj kl. 10:05
errorÆldre end 30 dage

En ulovligt indgået kontrakt mellem KMD og Lejre Kommune om et system til håndtering af dagtilbud ophæves 1. september 2022, fordi KMD blev tildelt kontrakten uden forudgående udbud.

Det skriver Computerworld.

Læs også: Techkommission: Det offentliges anvendelse af algoritmer skal reguleres

»Der er tale om en ulovlig direkte tildeling i strid med direktivet og ulovlig forskelsbehandling af leverandørerne til fordel for KMD og på bekostning af Assemble,« lyder konklusionen fra Klagenævnet for Udbud ifølge Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor skal Lejre Kommune betale en bøde på 120.000 kroner til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og 25.000 kroner i sagsomkostninger til Assemble, der indbragte sagen for Klagenævnet for Udbud.

Læs også: Tidligere Facebook-moderator sagsøger Meta: »Det ender med at tage dig steder hen, du aldrig havde forestillet dig«

KMD leverer systemet KMD Institution, der bliver anvendt af 80 procent af de danske kommuner, mens Assemble leverer  Nembørn/Nemplads, der bliver anvendt af syv kommuner.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. maj kl. 00:11

Hvor får kommunen penge fra, til at betale denne bøde?

  • De folkevalgte?
  • Embedsmændene?
  • Går tiggergang?
  • Eller er det bare borgerne der skal betale?