Legendarisk dårligt Atari-spil kommer på museum

Illustration:
Det var næsten regnet for at være en ammestuehistorie, indtil en udgravning på en losseplads i New Mexico beviste, at spilfirmaet Atari virkelig havde forsøgt at skjule 700.000 Atari 2600-spil.

Et af verdens mest prestigefyldte museer vil nu udstille et af verdens mest berygtede computerspil. National Museum of American History, der er en del af Smithsonian, vil nemlig udstille et eksemplar af Atari 2600-spillet E.T. the Extra-Terrestrial. Det skriver museets tekniske chef i et blogindlæg.

Spillet er gået over i spilhistorien som et skrækeksempel på, hvor dårlige spil der kan komme ud af, at der skal udvikles et spil i forbindelse med en stor filmlancering.

Men spillet er også gået over i historien, fordi det forsvandt. Atari regnede med at sælge fire millioner eksemplarer, men salget gik elendigt, og Atari endte med at begrave i alt 700.000 spil, marketingmateriale og spilkonsoller på en losseplads i New Mexico.

Illustration: Wikimedia:taylorhatmaker

I 1983 havde Atari tabt over en milliard kroner og endte altså med at køre 14 lastvogne fyldt med blandt andet usolgte E.T.-spil på lossepladsen og dække dem til med beton.

Først i april 2014 blev lossepladsen udgravet med støtte fra blandt andet Microsoft, som ville bruge historien i markedsføringen af Xbox.

Nu skal ét af de udgravede eksemplarer udstilles, og det er ikke, fordi der er tale om et spil, der angiveligt var uspilleligt. Derimod vil det være med til at fortælle historien om, hvordan det første boom i computerspilbranchen endte med et kollaps, der tog livet af de amerikanske spilkonsolfirmaer og åbnede døren for japanerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere