Ledende PHP-bagmand: Det er på tide med P++

Illustration: Bigstock
Det er på tide med en radikal opdatering af PHP, med færre dynamiske og flere nye avancerede faciliteter, lyder synspunktet.

En ny dialekt af PHP, med det midlertidige navn P++, kunne udvikles som en strengere variant end PHP, med færre dynamiske faciliteter, til fordel for avancerede sprogmuligheder og mindre 'bagage.'

Det skriver mediet Infoworld.

Forslaget er bragt op i PHP-miljøet af Zeev Suraski, der er en central person bag PHP. Han forestiller sig, at et sådan nyt sprog kunne leve side om side med PHP, men ikke bundet af PHP's fortid.

Elementer i sproget, der betragtes som 'bagage,' såsom 'short tags', hvor en variabel eller et udtryk kan printes direkte til uddata-strømmen, som i <?= $username ?>, skulle fjernes. Til gengæld skulle faciliteter som kendes fra typestærke sprog tilføjes, så som operatorer, der ikke foretager implicitte typekonverteringer, og variabler som er udstyret med typer.

P++ skal lige som forgængeren rette sig mod webudvikling. Det meste kode i P++ ville ligne PHP-kode, og benytte samme kørselsmiljø.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Baldur Norddahl

Det PHP kan er ikke så meget selve sproget, som måden det udføres på. Det er populært fordi det som standard er integreret med Apache webserveren og det er ekstremt enkelt at komme i gang. Bare smid en .php fil ind i dit public_html og tjek resultatet i din browser.

Det har endvidere en meget lav læringstærskel. Du starter med almindelig html og så kan du smide små kodestumper ind. For nybegynderen vil det ofte bare være tilpassede eksempler, som man har fundet på nettet. Man kan lave meget uden egentligt at kunne kode.

JavaScript er populært af samme årsager.

Jeg tror det bliver svært at smide PHP af tronen, uanset om man kalder det P++ eller Python. Der findes allerede meget bedre alternativer, men ikke noget der er så universielt tilgængeligt.

  • 8
  • 0
#6 martin nielsen

Start med at spørge "Hvorfor eksisterer PHP?" og dernæst spørg "Vil P++ tjene samme formål?"

Er svaret "Nej"?

Så kan det ikke erstatte, det kan i bedste fald kun komplimentere.

Hvis formålet med P++ er at gøre væk med alle de ting der gør at PHP er PHP, så er det jo lidt ligegyldigt. Lav da endelig P++ men lad være med at blande det sammen med PHP.

  • 1
  • 0
#7 Peter Mortensen

De risikerer at lave samme fejl som Perl med Perl 6:

Annoncere et nyt produkt og 15 år senere er der endnu ikke en bredt accepteret implementation (kørselshastighedsproblemer mm).

Andre eksempler er "D" og Osborne 2.

en DOT wikipedia DOT org/wiki/D_(programming_language)

en DOT wikipedia DOT org/wiki/Osborne_effect

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere