Laveste niveau i 2 år: Kun 8 ud af 10 mails er spam

I januar 2011 var 78,6 procent af alle emails spam. Det er det laveste niveau i to år.

Hvis du synes, at det er længe side, at du har fået en email med et tilbud om en penisforlængelse eller køb af Viagra, så er der måske noget om det.

En rapport fra internetsikkerhedsfirmaet Symantec viser, at 78,6 procent af emails sendt i januar 2011 var spammails, og det er det laveste niveau siden marts 2009.

Undersøgelsen viser også, at antallet af spammails faldt med 58 procent i den sidste uge før nytår.

Det skyldes ifølge internet-sikkerhedsfirmaet, at tre store botnets var nede på det tidspunkt. Blandt de lammede botnets var Rustock, der vandt den tvivlsomme ære at være det botnet, der sendte mest spam i 2010.

Rustock Botnet er imidlertid tilbage på banen nu og stod bag 17,5 procent af al spam i januar 2011.

I Danmark har der også i længere tid været et fald i mængden af spamrelaterede emails. I januar 2011 var 79,8 procent af mails uønskede og tvivlsomme reklamemails, sammenlignet med 83,1 procent i december 2010 og 94,8 procent i januar 2010, hvor Danmark var det mest spammede land i verden.

Danmark ligger højt på listen over de mest spammede lande, men til gengæld indeholder spammailsne generelt færre virusser. I januar 2011 var 1 ud af 1259,9 emails i Danmark inficerede med vira imod 1 ud af 364,8 på verdensplan.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Hedemann

Ja, jeg har selv lagt mærke til det, jeg skal ikke tømme min gamle mail så tit mere.

Det jeg så undre mig over hvorfor kan man ikke stoppe disse spam mails noget før ?

Hvis vi nu fjernet alle disse mails, ville det så ikke giv noget mindre trafik på verdens Backbone-forbindelserne ?

  • 0
  • 0
#4 Anonym

Man kan godt stoppe hoved parten af spam, kræver dog at alle er med på at tilføje en enkelt TXT rekord til deres DNS - løsningen hedder SPF - det er en løsning hvor modtageren af en mail tjekker afsender dominets DNS for en TXT record af typen SPF

lad os sige at en mail server modtager en mail fra host 123.234.123.234 - mailen påståes at komme fra enbruger@etdomain.dk

modtager serveren søger så efter en TXT rekord på domainet etdomain.dk findes en TXT rekord med SPF indhold kan man i denne se hvilke server som er gyldige afsendere for dette domain f.eks. 123.234.123.234 på den bagrund kan man med 98% sikkerhed afvise eller godkende mailen - eneste undtagelse er hvis afsender domainets email server(e) er blevet hacket og det derved er den korrekte mail server ip som sender mailen :( dette vil dog ikke være et udbredt senarie....

implementeringen af SPF angivelse i en TXT rekord er simpel - det er administratoren for domainets DNS som skal gøre dette følg denne guide fra microsoft: http://www.microsoft.com/mscorp/safety/content/technologies/senderid/wiz...

Eller denne fra openspf: http://old.openspf.org/wizard.html

Den SPF streng som ovenstående værktøjer fremstiller kopieres til ens DNS og sættes ind i en TXT rekord for domainet.

efter implementering kan man sende en test mail til spf-test@openspf.org (du vil så modtage en mail retur med et resultat - husk at det kan tage lidt tid inden ændringer på DNS slå igennem)

SPF recorden inderholder de ip adresser som afsender domainet har angivet som gyldige afsendere - i start fasen hvor det bliver implementeret tjekker modtagerens smarthost(spamfilter) afsender domainets DNS og findes der en SPF angivelse (TXT record) kan emailen enten accepteres eller afvises på baggrund af resultatet, findes der ingen SPF angivelse ignoreres dette tjek og andre metoder må anvendes (man kan også sætte de fleste smarthost op til at afvise hvis ingen SPF angivelse findes, men det tilrådes ikke endu) - afsenderen har derfor en god motivation for at oprette en SPF angivelse - er det gjort giver man modtagerne en rigtig god mulighed for at undgå at falske emails sendes i ens eget navn og hvis de gør kan modtageren nemt skille ægte fra falske.

  • 0
  • 0
#6 Lenny Hansson

Hej ? Jeg kan kun være helt enig med dette. Dog ser jeg mange som forsøger at opsætte SPF, som rent faktisk gør det "forkert" ved at benytte SOFTFAIL og ikke FAIL.

Forskellen er det her - SOFTFAIL - Syntax - "~" og FAIL er Syntax - "-" Der er desværre mange derude der skal tilrette disse ting i deres SPF streng. Det bør være FAIL der bliver benyttet, som bevirker at SPF faktisk forbyder domains at sende som ikke kommer for det der er blevet specificeret i SPF strengen. Dog har jeg hørt det argument for brugen af SOFTFAIL, at de ikke ved hvor mange mail servers og hvor de står, der rent faktisk sender mail ud af en virksomhed.

Jeg tænker bare.....De har ikke styr på deres netværk !!!!!!Eller er jeg helt galt på den ?

\Lenny

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere