Lav tre Windows 8-applikationer og vind en Surface-tablet

Illustration:
Microsoft har brug for danske applikationer til Windows 8 og udlover derfor 30 Surface-tablets i en konkurrence, hvor man skal udvikle tre applikationer for at deltage.

Kan du programmere i Windows-land, og har du brug for en tablet, er seneste konkurrence fra Microsoft en oplagt mulighed.

Her kan man nemlig få en Microsoft Surface-tablet som gevinst, hvis man koder tre forskellige applikationer til Windows 8. Alle danske udviklere kan deltage, og de 30 bidragydere, som har gjort det bedst, får en Microsoft Surface, fremgår det af konkurrencereglerne.

Grunden til, at Microsoft nu deler ud af den endnu ikke lancerede Surface-tablet, er den snarlige lancering af Windows 8 og den nye app-butik Windows Store. Når hr. og fru Danmark bevæger sig ind i Windows Store for første gang, skal hylderne nemlig helst ikke være alt for tomme.

Windows 8-applikationer dækker her over software, der kan køre på WinRT-platformen, som bliver brugt både i Windows 8, i Windows Phone og på Xbox.

Men hvor en Windows Phone-ejer er vant til, at man henter software via en app-butik, er det et nyt koncept for almindelige desktop-brugere af Windows.

Og på de endnu ikke lancerede Windows 8-tablets vil WinRT-applikationer typisk være det eneste, man kan bruge, da disse normalt er udstyret med ARM-processorer, som den klassiske del af Windows 8 ikke kan køre på. Microsofts eget bud på en Windows 8-tablet, Surface, er således også en ren WinRT-enhed med ARM-processor.

Konkurrencen fra Microsoft blev sat i gang i starten af september og løber indtil 20. september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere