Laserstråle kan aflure tastetryk på lang afstand

Ved at måle hvordan en computer vibrerer med en laser, kan hackere opsnuse indtastninger på 30 meters afstand. Vinduer er ingen hindring.

3Våbenarsenalet hos hackere og andre med ondt i sinde udvides hele tiden. En af de mere kuriøse metoder, der blev fremvist på sikkerhedskonferencen CanSecWest, er tastaturovervågning ad optisk vej.

Med en laser rettet mod et tastatur på en bærbar computer kan hackeren ud fra refleksionen af laserstrålen aflure tastetrykkene på op til 30 meters afstand og gennem vinduer, lød det fra forskere hos firmaet Inverse Path, ifølge Pcpro.uk.co.

Laserværktøjet kan opsnappe den vibration, der opstår, når en tast trykkes ned. Hver tast har sin egen unikke vibration, så efter noget tids overvågning, hvor hackeren via et ordbogsprogram lærer, hvilke bogstaver, der vibrerer hvordan, vil alle indtastninger kunne registreres.

Er der forskellige brugere af computeren, vil det dog tage længere tid at nå så langt, da hver person har sin egen særlige måde at nedtrykke tasterne på.

En anden metode til at opsnuse tastaturtryk, som blev demonstreret, var aflytning af den elektriske støj fra et tastatur. Ved at koble en oscillator til en stikkontakt 15 meter fra et tastatur, var det muligt at identificere bidder af indtastningen, efter en filtrering af de elektriske impulser. Et bedre resultat ville kunne nås med bedre udstyr, lød det fra forskerne.

Metoden virker dog kun på tastaturer med PS2-stik, der ikke længere er specielt udbredt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Birger Nielsen

..spænd en af konens aflagte vibratorer fast på den bærbare og tænd den inden du logger på. Det er nok bedst med en af de trinløse så man kan variere vibrationerne.

Og så bare ignorér folk der glor når du anvender den ude i byen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere