Lars Rasmussen forklarer: Jeg blev headhuntet af Mark Zuckerberg

1. november 2010 kl. 10:592
Jobbeskrivelsen hos Facebook lyder på 'kom og hæng ud - så ser vi hvad der sker'. Det forklarer den danske Google Wave-opfinder, der nu skifter fra Google til Facebook.
Artiklen er ældre end 30 dage

Wave-projektet blev aldrig den succes, der var lagt op til, så da den 26-årige direktør for Facebook, multimilliardæren Mark Zuckerberg ringede og tilbød et job, sagde Lars Rasmussen ja tak.

Facebook er nemlig det mest spændende sted at være lige nu, forklarer han i et interview med den australske avis Sydney Morning Herald.

Lars Rasmussen blev sammen med broderen Jens kendt for at udvikle Google Maps, og kastede sig med base i Australien siden over projektet Google Wave, som trods meget hype blev en maveplasker.

LÆS OGSÅ Efter Wave-fiasko: Facebook snupper Googles danske Wave-bagmand

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu ser han Facebook som et firma, som er så betydningsfuldt, at der kun kommer ét af den slags i et årti.

»De har tydeligvis allerede ændret verden, og stadig ser der ud til at være så meget mere at gøre der. Og jeg tror, at det er det rigtige sted for mig at være,« siger Lars Rasmussen til den australske avis.

Hvad han helt præcist skal arbejde med hos Facebook, er ikke helt klart endnu. Selv beskriver han oplægget fra Mark Zuckerberg som »kom og hæng ud - så ser vi hvad der sker.«

Lige nu er planen at slappe gevaldigt af på en strand, inden turen går til Silicon Valley og Facebook, hvor Lars Rasmussen i øvrigt kommer til at arbejde tæt sammen med to tidligere kolleger fra Google. Det var også en af grundene til at sige ja, forklarer han - sammen med en væsentligt bedre løn eller aktieoption.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google manglede tålmodighed med Wave
Lars Rasmussen prøvede at få Google til at holde gang i Wave-projektet, selvom teknologien ikke blev en stor succes. Google-stifter Sergei Brin var langt hen ad vejen positivt indstillet, men til sidst blev Wave lukket ned, hvilket ærgrer danskeren.

Google var ikke tålmodige nok, mener han. Og samtidigt kan det være svært at operere i et firma med 25.000 ansatte, hvor han blandt Facebooks 2.000 ansatte forventer mere energi og kortere vej fra tanke til handling.

Nu håber Lars Rasmussen blot på, at nogle af ideerne fra Google Wave finder vej til andre produkter og projekter. De personer, der er tilbage på projektet nu, arbejder med at gøre mest muligt til open source, fortæller han. For han tror stadig på ideen bag Wave.

»Det er ikke noget, jeg vil satse mit liv på, men al den begejstring, vi skabte, da vi først præsenterede projektet, var baseret på noget ægte,« siger han til Sydney Morning Herald.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. november 2010 kl. 22:01

Det ser ud til at talenterne forlader Google lige så stille og roligt, og at det er Facebook som suger flertallet til sig.

2
2. november 2010 kl. 09:27

Måske nogle andre der forlader Google som ikke går til Facebook?