Lars Løkke udskriver Folketingsvalg til afholdelse 5. juni

7. maj 2019 kl. 13:142
Lars Løkke udskriver Folketingsvalg til afholdelse 5. juni
Illustration: Twitter.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ved at udskrive folketingsvalg til afholdelse, lyder det i en kortfattet besked fra Borgen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fagpressens repræsentant på Christiansborg varsler nu, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil udskrive Folketinget nu. Og statsministeren har netop lagt en billede af hans anmodning om udtalelse af særlig karakter på Twitter.

Valget bliver afholdt 5. juni, oplyser statsministeren på Folketingets talerstol.

I den forbindelse er der nok af it-relaterede emner at tage fat på i valgkampen. Eksempler kunne være:

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. maj 2019 kl. 17:16

Endelig! Sagde vi til hinanden og stormede ned til bageren efter flødeskumskager.

Det bliver godt nok lidt af en sejtrækker. 4 ugers (ekstra) valgkamp.

Jeg har netop hørt Statsministeren udtale: ”Samfundets penge skal bruges med omtanke, og vores offentlige sektor skal drives omkostningseffektivt. Derfor udskriver jeg folketingsvalget, så vi skal afholde 2 landsdækkende valg, med halvanden uges mellemrum. Det giver mig nemlig en større chance for at blive genvalgt.”

Ej, det er noget, jeg har fundet på i dagens anledning. Sikkert på grund af sukkerchokket. Undskyld :)

Jeg mener også, det er bydende nødvendigt at få et Digitaliseringsministerium.https://www.version2.dk/blog/danmark-har-brug-digitaliseringsministerium-1087980

1
7. maj 2019 kl. 17:09

Andre it- relaterede emner der kunne være relevante at tage fat på i valgkampen kunne være:

  • krav om oprettelsen af et It-udvalg på Christiansborg, der skal sørge for, at politikerne havde et sted, hvor de kunne diskutere, behandle og blive klædt på til at forstå, hvad de er med til at vedtage. Såden et sted har de ikke i dag. Og resultaterne taler deres eget sprog.
  • krav om oprettelsen af et it- og digitaliseringsministerium, der kan koordinere og samordne bestræbelsern i kampen mod de cyberkriminelle. Alle instanser, herunder også de kririske sektorer m.fl. skal naturligvis selv fortsætte med at gøre deres til forbedring af cybersikkerheden, men der mangler en civil instans på højt niveau, der kan sikre sammenhængen og ikke overlade styringen til Forsvaret, FE og CFCS. Bedst ville være at placere det overordnede og koordinerende ansvar i Statsministeriets regi, ligesom man har gjort det i mange andre lande vi normalt sammenligner os med. Disse og flere andre samfundsvigtige emner vil blive inddraget i den kommende valgkamp. Håber I er mange der vil støtte op om arbejdet. Mere følger.