Lars Løkke: Nyt ministerium skal effektivisere offentlig it

13. september 2011 kl. 10:311
Hvis Lars Løkke Rasmussen beholder statsministerposten efter valget, vil han oprette et ministerium, der skal se offentlige it-projekter efter i sømmene.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lars Løkke Rasmussen (V) sagde i DR’s program ’Mød Partierne,’ at hvis han stadig sidder ved magten efter torsdag, vil han oprette et nyt ministerium, der skal gøre digitaliseringen i kommunerne mere effektiv, og se efter om pengene bruges rigtigt. Det skriver Danske Kommuner.

»Vi skal bruge digitalisering og ny teknologi til at lave en mere effektiv offentlig sektor, og jeg tror meget på, at hvis vi har en minister og dermed også et ministerium, der bakker op, så kan vi nå længere, end vi kan til dato,« sagde statsministeren i DR’s program Mød Partierne.

Lars Løkke Rasmussen tilføjede, at økonomien i it-projekter skal forbedres.

»Pengene skal simpelthen bruges bedre. Sagt på en anden måde så skal bilen køre længere på literen,« udtalte han til DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye ministerium skal hedde moderniseringsministeriet og skal ifølge Lars Løkke Rasmussen etableres inden for 100 dage efter valget.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. september 2011 kl. 21:05

Sådan lidt populært sagt tror jeg ikke det vanskelige er at blive bedre til at bruge penge - mere at vi skal blive bedre til at bruge (få nytte af) it :-)