Langsommeligt it-system skyld i forsinkelser på akuttelefonen

6 kommentarer.  Hop til debatten
Lange svartider når man ringer 1813 skyldes delvist, at medarbejderne skal registrere for mange ting og klikke for mange steder i it-systemet, der registrerer opkaldene.
9. januar 2015 kl. 15:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det halter med brugervenligheden i det it-system, som medarbejderne bag akuttelefonen benytter sig af. It-systemet er derfor også delvist skyld i de forsinkelser, som tjenesten har været ramt af, skriver DR Nyheder.

Ventetiden på akuttelefonen 1813 har været for lang ifølge en evaluering af ordningen, som Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA) har foretaget.

Det tog i gennemsnit seks minutter at komme igennem til akuttelefonen i Region Hovedstaden mellem 1. april og 13. september i 2014. Det er dobbelt så lang tid som målsætningen på tre minutter, der er så lang tid, det tog at komme igennem til lægevagten, før akuttelefonen blev indført.

En af årsagerne til forsinkelserne er ifølge rapporten, at it-systemet, som medarbejderne bruger, når de modtager opkaldene, ikke er tilstrækkelig brugervenligt, samt at medarbejderne ikke har fået nok oplæring i systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

It-systemet kan gøres mere brugervenligt ved at bringe antallet af museklik ned og at sørge for, at medarbejderne skal registrere informationerne færre steder i systemet, står der.

Akuttelefonen har desuden været ramt af problemer med at få alle vagter besat, hvilket også har været med til at skabe forsinkelser på linjen.

I den undersøgte periode blev der registreret 321 såkaldte »utilsigtede hændelser« relateret til akuttelefonen, hvoraf 6 af dem betegnes som dødelige.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
12. januar 2015 kl. 11:28

Jeg troede Version2 havde professionelle, fagligt dygtige, journalister ?

Men istedet skal vi præsenteres for en artikel med "gennemsnitssvartider" for 1813 ?

Hvor ofte skal det siges: gennemsnitssvartider er meningsløse som beskrivelse for et system. Hvad hjælper det den stakkels mor, med et sygt barn, som har ventet i 30 minutter at 6 andre kun ventede 1 minut (1x30+6x1)= godt 5 minutter! Kun fraktiler, og deres resultat på samlet antal giver mening. Hvis 95% af 10.000 opkald blev klaret under 10 minutter, så er der altså 5% af 10.000 = 500 som har ventet over 10 minutter- ja måske mere end 30 minutter (kræver ny fraktiler for at vide det).

Så kære journalist(er) - det kan godt være regionen ikke opgiver fraktiler, men så skriv istedet: "Regionen opgiver ikke meningsfuldt svartidsstatistikoplysninger.". Det er nemlig sandheden !

5
12. januar 2015 kl. 11:49

Så kære journalist(er) - det kan godt være regionen ikke opgiver fraktiler, men så skriv istedet: "Regionen opgiver ikke meningsfuldt svartidsstatistikoplysninger.". Det er nemlig sandheden !

Det kan man jo mene (med god ret), men det offentlige opererer med gennemsnitstider indenfor redning, fx også for ambulancer (fx "at ambulancerne i gennemsnit skal være fremme indenfor 8 minutter" http://www.beredskabsinfo.dk/emne/responstider/ ). Det er en metode hvorved de kan underbemande når der er spidsbelastning uden at det bliver opdaget.

3
12. januar 2015 kl. 11:17

OMFG!!! Hvis man Googler 1813 får man en krig: "https://www.google.com/search?q=1813&biw=1680&bih=903&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=356zVJCYCaeO7AbboYHIAg&ved=0CAcQ_AUoAg"

1
10. januar 2015 kl. 13:01

Nogen der kan angive et eksempel på et offentligt IT system, der faktisk passer til berørte forretningsprocesser, brugere, lovgivning og den sammenhængende anvendelighed, herunder effektivitet i anvendelsen og oplevelse hos brugerne? Eller er det for meget på een gang - så bare een af tingene da?

2
12. januar 2015 kl. 09:56

Gå ned på biblioteket og lån en stak bøger, deres systemer fungerer perfekt.

Faktisk er der tons vis af offentlige IT ting der fungerer som de skal, du hører sjovt nok kun om dem der ikke fungerer.

6
12. januar 2015 kl. 13:16

Glædeligt! Jeg har ikke rigtig selv stiftet bekendtskab med dem, men de er da en vigtig del af historien omkring offentlig IT. Super, hvis der også er referencer til noget der faktisk er lykkedes, som man så måske også kunne lære af... ;)

Del gerne en liste med nogle flere eksempler.... :) Det er jo positive informationer, som modvægt til det negative indtryk ...