Lancering af Aula udskudt: Mest for at forbedre overskuelighed i beskedmodul

Illustration: morganlstudios, BigStock
Forældre må vente på Aula til på den anden side af efterårsferien.

Udrulningen af Aula, som er afløseren for Skoleintra og en ny kommunikationsplatform til alle landets folkeskoler og SFO’er, skubbes til slutningen af oktober, hvilket vil sige en forsinkelse på to en halv måned i forhold til den oprindelige køreplan.

Det skriver kommunernes indkøbsselskab, Kombit, i en pressemeddelelse.

I samråd med Kommunernes Landsforening har Kombit besluttet at forlænge pilotfasen på baggrund af tilbagemeldinger fra det nuværende pilotforløb, hvor forældre, skoleledere og medarbejdere har givet input til funktionaliteten og brugeroplevelsen af Aula.

»Det er smadder ærgerligt, at mange medarbejdere og forældre, de kommer til at vente. Der er mange, der har set frem til at bruge Aula efter sommerferien. Men for kommunerne, KL og ikke mindst Kombit har det været vigtigt, at få de her sidste justeringer helt på plads og ikke mindst afprøvet, inden vi ruller ud til hele landet,« siger markedsdirektør Poul Ditlev Christiansen i Kombit til Version2.

Besked-modul udskyder lancering

Det er først og fremmest en udfordring i forhold til det, Poul Ditlev Christensen kalder Aulas besked-modul, der har bevirket, at lanceringen bliver udskudt. Modulet er til kommunikation mellem forældre og lærere. Layoutet er bliver ifølge markedsdirektøren oplevet som nemt og overskueligt af forældrene. Men for lærerne er det en anden sag.

»For en forældre, der kan det være nemt og overskueligt, fordi man måske bare modtager få beskeder om dagen. Men som lærer, kan man faktisk være afsender og modtager af mange. Og det er denne her mangfoldighed, som gør, at det for medarbejderne og lærerne kan blive uoverskueligt. Og det er i dagligdagen en vigtig parameter, som vi har valgt at fokusere på og tilgodese,« siger Poul Ditlev Christiansen.

Han fortæller, at Kombit faktisk har en løsning på problemet klar. Denne løsning vil dog ikke kunne nå at blive testet tilstrækkeligt, hvis ikke lanceringen af Aula bliver udskudt.

Fra august udvides pilotforløbet med op til 25 skoler fra hele landet. De nye pilotskoler skal være med til at sikre, at de input, der er kommet fra første pilotfase, kan blive testet af et større antal skoler.

Den version af Aula, der bliver taget i brug i uge 43, vil indeholde de vigtigste kommunikationsredskaber i skole-hjem-samarbejdet, og som nu skal testes af pilotskolerne frem til efterårsferien. Efterfølgende vil Aula løbende blive tilført ny funktionalitet ud fra kommunernes aktuelle ønsker.

Forlængelsen af pilotfasen betyder, at skolerne fortsætter med at benytte Skoleintra som kommunikationsplatform, indtil Aula går i luften efter efterårsferien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jan Heisterberg

Det fremgår af den tidligere artikel, at Aula er i test på 8 skoler. Jeg håber inderligt, at det er andre skoler som tester den nye udgave.

Husk, det her projekt falder i risikokategorien: “mange brugere” (høj risiko), så der kan med stor fordel sikres meget på forhånd i form af brugbarhed og fejlfrihed med omfattende afprøvning. Men selvfølgelig: er der også et startskud.

Og hvis det er et sundt, veldrevet, projekt, så er også endnu en opdatering planlagt næste sommer - som del af projektet.

  • 0
  • 0
#3 Jesper Jepsen

Uden at sidde inde med de helt nøjagtige data så mener jeg at der har kørt fuldskala test på 25 skoler fordelt på flere kommuner og der til har der været et stort uddannelses arbejde på/med skolerne landet over netop for både at finde fejl/mangler og have folk uddannet inden det går i luften. Så 8 skoler er ikke kun dem der tester da systemet også , ved fra konen der er hendes skoles superbruger at der har været en del kurser, uddanneles og træning over det sidste år og de har meldt en del tilbage om hvordan virkeligheden ser ud.

Jeg ser det som et sundt tegn at man rykker datoen for at gå live når man ved der er noget der ikke fungere optimalt og ikke som sundhedsplatformen bare går i luften og så forsøger at lappe på det hen ad vejen.

  • 0
  • 0
#4 Jan Ferré

Generelt er jeg helt enig i at det er sundt at udsætte. Men var der ikke noget klynk om, at SkoleIntra var dårligt og forvirrende og stressende? Hvis det står til troende, så kunne det være aktuelt at sætte Aula i drift uanset, at der er udestående forbedringer.

Omvendt, hvis hovedanken mod SkoleIntra i virkeligheden er, at nu vil nogle andre gerne ind på markedet, så er jeg helt enig i, at det giver mening at udsætte Aula. Ellers kommer der bare overflødigt brok over det system også, og så er vi godt på vej til en ny IT-skandale.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere