Lammet af lønningsdag: Flaskehals sender SDC's netbanker i sort

Flere end 20 danske banker og sparekasser gik i formiddags i sort. En månedgammel fejl i SDC's systemer blev udløst af travlhed op til månedsskiftet.

Godt halvdelen af de 45 danske banker og sparekasser, der har lagt it-driften hos SDC, var i formiddags ramt af nedbrud og lange svartider i netbanken.

Problemet er lokaliseret til en løsning, der blev lagt i produktion i starten af oktober måned, men som ind til i dag ikke havde voldt nogen problemer.

Helene Ekknud, direktør i SDC. Illustration: SDC

»Ultimo måneden stiger antallet af transaktioner til noget i retning af det dobbelte. Det har så blotlagt en flaskehals, der har medført lange svartider og noget nedetid,« siger Helene Ekknud, direktør i SDC, til Version2.

Nedbruddet var totalt klokken 11.24, og klokken 13.00 var der igen fuld adgang til alle netbankkunder.

»Vi har omgået problemet nu. Men da det drejer sig om forhold dybt nede i vores produktionssystemer, har jeg ikke lyst til at dele så meget mere lige nu,« siger Helene Ekknud til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 kanikkeslette minprofil

"Vi har omgået problemet nu. Men da det drejer sig om forhold dybt nede i vores produktionssystemer, har jeg ikke lyst til at dele så meget mere lige nu,« siger Helene Ekknud til Version2."

...og i dag d.28.12.2012 er vi ned igen siden i formiddags. Synes at SDC har haft tid nok til grave dybt nede i deres produktionssystemer. Men de har sikkert ikke fundet noget som kunne forbedres.

  • 0
  • 0
#2 Michael Harly

Der opstod følgende fejl:

Der er opstået en fejl, prøv igen senere eller kontakt pengeinstituttet. Oplys venligst brugernummer, dato og tid samt den handling du forsøgte at udføre, da fejlen opstod.

på samme side under drift status vist en lyskurve som viser grønt

Driftstatus

(her ses en lyskurve som viser grønt)

Grøn: Normal drift Gul: Periodiske udfald Rød: Ude af drift

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere