Lambdabamserne scorer hattrick: DIKU Vinder DM i programmering for tredje gang

Programmørteamet Lambdabamserne fra Datalogisk Institut ved Københavns Universistet kan for tredje gang kalde sig for danmarksmestre i programmering.

Ved det årlige danske universitetsmesterskab i programmering, har de tidligere mestre, Lambdabamserne, netop vundet sin tredje DM-titel. Det skriver DIKU på instituttets hjemmeside.

De tre veteraner fra Lambdabamserne består af kandidatstuderende Søren Dahlgaard og Thomas Dybdahl Ahle, der læser datalogi og kandidatstuderende Mathias Bæk Tejs Knudsen, som læser matematik.

I år deltog 35 hold i mesterskabet, der blev afholdt på DTU og Aarhus Universitet. Hvert hold på tre personer har i alt fem timer til at løse 11 opgaver på én computer. Vinderholdet nåede at løse 9 ud af de 11 opgaver.

Lambdabamsernes titel kvalificerer dem samtidig til det Nordvest-Europæiske mesterskab i programmering, hvor de tidligere har opnået en 7. plads. Mesterskabet afholdes i November i Delft i Syd-Holland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Robert Voje

Alt jeg kan se ud af dissse opgaver, er ren matematik, intet som har noget som helst med programmerings kundskaber at gøre.

Hvad med at komme med en opgave hvor man skal løse et virkelig problem, som for eksempel et ddos angrep på en server, eller nogle opgaver relateret til checks for mulig SQL injection i et input felt.

Det er som at afprøve online tester på mensa.com. Boost på selvtillid, men ikke meget til nytte for andre.

 • 1
 • 12
Peter Andersen

Vel, uanset så kan jeg ikke se nytten i det, med mindre NSA var involvered. De er sikkert interesseret i at få svar på nogle af opgaverne.

Nu er programmering jo noget dybere end blot at checke for valid data i input felter.. Det er netop derfor vi har datalogi - til at grave det spadestik dybere end de blot trivielle problemer.

Det er fedt at der er nogle der mestrer det virkeligt langhårede - det sikrer at vi alle kan udvikle os. ;)

 • 10
 • 0
Brian Vinter

Hmm - jeg kan se "klassiske" problemer i optimering, matching, alignment og andet... men ikke noget i avanceret talteori her...

Mon ikke Mærsk, Novo Nordisk, Vestas og andre har mere interesse i vinderne end NSA har?

Men din kommentar: "checks for mulig SQL injection i et input felt." viser så også tydligt at du enten ikke har læst sættet eller ikke forstået det - for netop det problem er jo repræsenteret (og utroligt lidt forklædt vil jeg mene)...

 • 9
 • 0
Jacob Christian Munch-Andersen

Så vidt jeg husker har opgaverne været mere matematikprægede de foregående år. I modsætning til de foregående år finder jeg i hvert fald ikke at matematikken virker uoverskuelig i nogen af dem, og jeg vil mene at jeg nok kunne løse dem alle sammen, givet tid nok.

Ja ja, jeg blev da under gennemlæsningen mindet om at det er lang tid siden at jeg har rodet med integraler uden at få et computerprogram til at finde en løsning for mig, men en eksponentialfunktion burde ikke kræve en højere matematisk eksamen at have med at gøre. (Opgave J)

Jeg har også på fornemmelsen at jeg har glemt et eller andet trick i diskret matematik, men efter at have tænkt lidt over det er jeg nået til den konklusion at jeg fint kan løse opgaven, selvom jeg muligvis brute forcer hvor det ikke er nødvendigt. (Opgave I)

 • 1
 • 0
Torben Mogensen Blogger

C, C++, C#, Go, Java, Object-C or Python Hvad er det for et sæt af sprog? Hvorfor er Go repræsenteret men ikke Perl, Ruby, Groovy, JavaScript? Hvor er de funktionelle sprog, eller LISP?.

Ja, jeg havde helt klart gerne set Haskell, F# eller Standard ML på listen. Men listen er trods alt længere end tidligere, hvor man (så vidt jeg husker) kun kunne vælge mellem Java, C og C++.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere