Her er læsernes bedste computerspil - og de heldige vindere

Illustration:
Version2 har trukket de heldige vindere i konkurrencen om at fortælle om sit yndlingscomputerspil. Se vinderne af en forbløffende god bog og læs om nogle af spillene her.

Læsernes bud på det bedste computerspil nogensinde har været meget vidt omkring i spilhistorien, efter Version2 udskrev en konkurrence i forbindelse med en ny bog om computerspillenes historie.

Det har ikke været til at kåre et enkelt spil som klar vinder, men der er dog et par titler, der går igen et par gange.

Civilization: »Hele serien, men specielt IV. Civilization har været et af de mest spillede spil i mit liv med computerspil. Det første blev spillet på Amigaen, hvor en enkelt tur kunne tage helt op til 6 min., når computeren skulle tage sin tur. Alligevel var det hele ventetiden værd :),« skriver Bjarke Kringelhede.

Monkey Island Serien »Fra dengang hvor adventurespil var sjove, og man skulle tænke for at løse puzzles (de særeste sammensætninger). Men specielt humoren i serien er helt i top,« skriver Kim Gøhns.

Elite »På trods af at det oprindelige spil blev lavet til en 8-bit maskine med 32kb lager, finder man mange elementer, der kendetegner moderne spil: - 3D first-person grafik. - En ikke-lineær storyline, hvor man vælger sin sværhedsgrad efter, hvilke områder, man bevæger sig hen i. - Indlagte quests, der giver afveksling. - Mulighed for at købe forbedret udstyr. - En verden, der er så stor at man aldrig får besøgt det hele,« skriver Torben Mogensen.

Diablo II »At et over 10 år gammelt pc-spil stadig kan få mig til at droppe min Xbox 360 for en stund og vende tilbage til min pc, er intet mindre end fantastisk godt arbejde fra Blizzard (firmaet bag spillet, red.) side,« skriver Nicolai Mønster Larsen.

Hvor det måske har været svært at kåre et spil som det absolut bedste, har vi til gengæld fundet et par helt klare vindere i lodtrækningen blandt deltagerne. De vinder hver et eksemplar af bogen Replay: Computerspillenes historie 1945-2010

Vinderne blev:

Jens Holm

Sune Mølgaard

Jens Hvass Jakobsen

Tillykke til dem!

Selv om konkurrencen er slut for denne gang, behøver debatten om det bedste computerspil ikke stoppe her. Har du en spilfavorit, der ikke er nævnt endnu?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bjørn Damborg Froberg

Baldurs Gate, PlaneScape Torment, Icewind Dale.. geniale serier.. :)

Aldrig overgået.. til trods for at jeg godt kan lide Dragon Age (1 og 2) - så er der nu noget charme der aldrig dør i de top-down RPG'er. Historierne er geniale, NPC'erne er rent faktisk værd at snakke med, der er ukristeligt mange side-quests, easter eggs og hemmeligheder at finde, grafikken distraherer ikke engang i dag og man kan endda med et simpelt mod få dem op i widescreen. What's not to love? :)

 • 0
 • 0
#2 Svend Eriksen

Baldurs gate var et rigtig fedt spil. Jeg synes dog at RPG genren først for alvor har fået et løft her de sidste 6-7 år, hvor grafikken ordentligt har kunnet understøtte den gode historie. Fallout og Oblivion er to gode eksempler på spil, hvor historien bliver perfekt understøttet af fed grafik og stemningsmættet lyd.

 • 0
 • 0
#4 Svend Eriksen

Det kommer vist an på, hvordan man spiller. Jeg synes 3D 1st person er klart at foretrække, men det er jo fuldkommen subjektivt. Jeg kan sagtens forstå, at man også kan foretrække at se det ovenfra.

Jeg synes dog ikke at man har færre valgmuligheder i spil som Fallout og Elder Scrolls.

 • 0
 • 0
#5 Bjørn Damborg Froberg

Jeg sagde intet om at foretrække det.. men alt er blevet "dumbed down for the console generation" - så at sige.

Dialog valg er gået fra 10 forskellige til Good, Neutral, Evil/Mean... eller mere ofte - Good, Smartass, Evil/Mean.

Ydermere kan man ikke længere se hvad man kommer til at sige.. der er "korte" sætninger for hvad man ønsker at sige - hvad man réelt siger er noget helt andet.

Fallout og Elder Scrolls er bedre end Dragon Age 2 og Mass Effect i denne henseende - hvorfor jeg også har adskillige hundrede timers spilletid i Fallout 3 og New Vegas.

Jeg har ingen grafik-præference som sådan.. jeg synes lige så meget om Baldurs Gate som jeg gør om Oblivion/FO3 grafisk. I det mindste kan man sige at diversiteten i områderne man render rundt i er langt mere varierede i de gamle spil - da de fyldte mindre. Dragon Age 2 er især slem med dette, hvor der findes 4 forskellige "dungeon" modeller (ca.) som så bliver genbrugt med mere eller mindre af området tilgængeligt - ofte afskærmet med en mur af beton. Ydermere skal man tilbage til de samme areas igen og igen.

 • 0
 • 0
#6 Svend Eriksen

Jeg er helt enig med dig i at det hele er blevet alt for nemt i et forsøg på at få så mange til at købe spillet som muligt. For at få det meste ud af et spil som Oblivion er det også nødvendigt at installere diverse mods, der så til gengæld også sparker ret meget mås.

Jeg prøvede kortvarigt Mass Effect, men det fangede mig overhovedet ikke. Til gengæld har jeg vandret New Vegas og omegn tyndt, og Cyrodiil kender jeg nok bedre end jeg kender mit lokale kvarter i Århus! :-D

Hvis man ser bort fra at man gør spillene nemmere, så synes jeg det bliver nemmere at leve sig ind i spillet, hvis grafik og lyd er i top. Men det er jo helt subjektivt om man synes det.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere