Læser du om Linux? Så holder NSA øje med dig

Brug af TOR-netværket og søgning efter software til at beskytte din identitet er blandt de handlinger, der kan placere dig på NSA’s overvågningsliste.

Der skal meget lidt til, før du havner i efterretningstjenesten NSA’s søgelys. Det fremgår af en undersøgelse, som den tyske tv-station NDR har fået foretaget.

Hvis man benytter sig af TOR-netværket eller blot søger på internettet efter værktøjer til at sikre sig anonymitet på internettet, så havner éns IP-adresse på den liste, som NSA overvåger.

Det samme gælder besøg på visse websteder, som eksempelvis Linux Journal, som NSA ifølge NDR betegner som et forum for ekstremister.

Det er softwaren XKeyscore, som indeholder en række regler for, hvilke aktiviteter der er mistænkelige. Ved at overvåge servere i forskellige lande kan NSA opsnappe trafikken fra internetbrugere og registrere, hvilke websteder der bliver besøgt, og hvad der bliver søgt efter.

NDR har analyseret XKeyscore-softwaren og blandt andet fundet frem til IP-adresser på de servere i Tyskland, som NSA benytter til overvågningen. Hele analysen kan læses på engelsk via nedenstående link.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (30)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#10 Deleted User

Velkommen i klubben.

Har også hentet den iso fil, med skumle planer, vil danse med jordkloden ligesom Chaplin i "diktatoren" ;-)

Ja hvis ikke man er som de andre 99%, er man pr. definition suspekt (ingen facebook konto = red flag).

 • 5
 • 1
#11 Christoffer Kjeldgaard

TAILS er bare den nemmest tilgængelige sikkerhedsdistribution. Der findes en lang række distributioner som kan udføre samme opgave. Vi burde ikke kriminalisere brugere bare fordi de anvender software til sikker kommunikation. Hvad fanden ligner det? Der er masser af gode grunde til at anvende sikker software. Så som forfølgelse i etniske minoriteter i lande med enevældigt styre. Eller, f. Eks. Hos dem der ønsker en sikker forbindelse til sin netbank eller læge.

Amerika er endnu en gang gået for vidt i deres ekstremistiske tilgang til at have kontrol.

 • 11
 • 0
#14 Peter Favrholdt

Death by data. Det er fortolkningen af data der er flaskehalsen ikke indsamlingen.

Jeg tror du tager fejl (eller har du insider-information?). NSA har alle de dygtigste folk ansat (nogen ved endda ikke at det er NSA der betaler deres løn da det sker via "dæk-firmaer").

http://www.slate.com/articles/health_and_science/new_scientist/2014/04/m...

"The NSA claims to be the largest employer of mathematicians in the United States."

 • 2
 • 0
#15 Henrik Pedersen

Ja, det er jeg i PET og NSA søgelys for. Men har allerede for længe siden besluttet at jeg aldrig rejser ind i det gale land. De har ret til at bede dig tænde din computer, og hvis du ikke udleverer passwords i lufthavnskontrollen kan de beholde den for evigt (står ikke i loven, men det er nok sådan det praktisk vil foregå). Jeg har aldrig forstået loven i det. Smuler man virkelig sensitive data ind på harddiske og USB pinde? Har de hørt om transatlantiske fiber-kabler med alle de lag af kryptering man overhovedet kan finde på, at smide ind over? (De kan vel forhåbentligt ikke have brudt dem alle!)

Anyway! Lige siden 9/11 (endnu et red flag! "Hello NSA!") så har hele verden sgu ikke tænkt rationelt. Terroristerne vandt STORT! De ønskede at vi skulle leve i frygt, og de ville "brænde vesten til grunden". Well, de har fået os til at destruere hele vores retssamfund og alt hvad der var bare nogenlunde godt, inde fra. Helt selv.

Alt hvad det krævede var 2 fly, et ordentligt brag, og en flok Amerikanere der urinerede i bukserne. Før vi ved af det ligner Stasi, SS og KBG en joke fra actionfilm. Hvor længe før vi skal have "adfærds-modulerende chips" skudt i nakken ved fødslen? Ja, grin I bare, jeg gav dem lige en god idé, og hvem ved hvad det næste bliver. Hvis du ikke føler dig skræmt, og har lagt en 15-lags sølv-papirshjelm omkring hovedet endnu, så følger du ikke særligt godt med.

En helt anden ting. Hvad får de ud af det? Er hele pointen med en liste ikke at man har noget at dykke dybere ned i? Hvornår mon de når den magiske grænse, og 51% af verdens borgere er terror-mistænkte? Til sidst er det vel kun direktionsgangen i NSA der er pålidelige? Og der fra kan de vel nok "undre sig" over hvorfor "Jeffery nede fra HR ledelsen" er blevet set kigge mere end 35 sekunder på en farvet person, på gå-gaden... På terror-listen med ham!

 • 17
 • 1
#17 Sune Marcher

Death by data. Det er fortolkningen af data der er flaskehalsen ikke indsamlingen.

Det startede med at være indsamlingen der var et problem, da de forsøgte at samle alt på centrale lokationer for videre analyse. Der er simpelthen for meget traffik på nettet, til at det kan lade sig gøre.

Det blev skiftet til at i stedet at lave heuristisk analyse på knudepunkter (hej, ISPer og IXer!), hvor en massiv mængde data bliver smidt fra (men der trods alt stadig bliver gemt en massiv mængde).

Data der trigger nok flag bliver sendt videre til central opsamling, resten af det heuristisk samlede data ligger på de lokale knudepunkter så længe der er plads, FIFO, og kan naturligvis queries indtil det er expired.

^-- ovenstående er extrapoleret gætværk. Men hvor mange tør råbe "sølvpapirshat" post-Snowden?

 • 2
 • 0
#20 John Sebastian

Efter min mening har der aldrig været en eneste terrorist ved det angreb 9/11 - Det var noget US administrationen fandt på for at vi skulle accepterer den forstærkede kontrol som nu udøves af NSA - At der stadig er mennesker som tror på den historie - ubegribeligt - det er kun fordi I ikke sætter jer ind i hvad der virkeligt skete

 • 2
 • 14
#21 Niels Hornekær

Minder uhyggeligt om plotten i Matrix filmen hvor oprørerne skjult bliver manipuleret af "systemet". I dette tilfælde tror folk at være anonyme med netværket, men i virkeligheden gør det jo det nemmere at spore mistænkelig trafik. At overvåge indgang og udgangs punkterne er betydeligt nemmere end at overvåge hele internettet. Gæt hvem der har været med til at finansiere dette netværk? Hvem sagde sølvpapirshat :)

 • 1
 • 0
#22 Niels Hornekær

Minder uhyggeligt om plotten i Matrix filmen hvor oprørerne skjult bliver manipuleret af "systemet". I dette tilfælde tror folk at være anonyme med netværket, men i virkeligheden gør det jo det nemmere at spore mistænkelig trafik. At overvåge indgangs og udgangs punkterne er betydeligt nemmere end at overvåge hele internettet. Gæt hvem der har været med til at finansiere dette netværk? Hvem sagde sølvpapirs hat :)

 • 0
 • 0
#23 Niels Hornekær

Minder uhyggeligt om plotten i Matrix filmen hvor oprørerne skjult bliver manipuleret af "systemet". I dette tilfælde tror folk at være anonyme med netværket, men i virkeligheden gør det jo det nemmere at spore mistænkelig trafik. At overvåge indgangs og udgangs punkterne er betydeligt nemmere end at overvåge hele internettet. Gæt hvem der har været med til at finansiere dette netværk? Hvem sagde sølvpapirs hat :)

 • 0
 • 0
#24 Frithiof Andreas Jensen

Jeg synes at der efterhånden må være "et marked" for en app - som ikke gør andet end at hente kattevideoer fra YouTube, krypterer dem med et tilfældigt (langt) hex nummer, sender kopierne videre til et par andre apps, som gør det samme.

Trafikken på "vores" side er begrænset - men NSA (og Google) kan få lov til at lagre en eksponentielt voksende mængde krypteret garbage ....

 • 8
 • 0
#26 Frank Klevenhaus

Uha, nu er jeg nok i søgelyset. I nummer 175 af Linux Format som jeg abonnerer på, var der Tails med. Jeg afprøvede det. jeg har siden hentet en nyere version og lagt på en USB stick. For 3 numre siden var temaet " Beat the NSA". Jeg skal til USA senere på året. Håber ikke der sker noget :)

 • 0
 • 0
#29 Børge Truelsen

hvad ville de lige gøre hvis nu vi alle med vilje gik ind på de stedet hvor de overvåget os ?.... tvivler på det har kapacitet til at overvåget os alle... vi kunne jo også lige start med at på hele Danmark med på TOR-netværket... bare for at gøre det lidt besværligt for dem .. når alt det er sagt , så er jeg enlig ikke så sikker på vi skal frygte det... for kan godt være jeg bliver overvåget... men jeg har ikke indtryk af det har haft nogen negativ konsekvenser for mig i nu.

 • 1
 • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere