Læs Googles svar på afsløringen af at app-udviklere kan se indholdet i dine Gmails

Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Udviklere og apps tjekkes grundigt, inden de får adgang til at kigge i vores Gmails, lyder det fra Google efter kritik.

Tredjeparts-appudviklere har fuld adgang til Gmail-brugeres e-mails, også det fulde indhold i e-mailen, men udviklerne skal igennem en streng godkendelsesproces, før denne meget følsomme indsigt kan gives.

Det svarer Google i en omfattende blog på baggrund af en kritisk artikel i Wall Street Journal, som Version2 omtalte forleden, hvor det kom frem, at app-udviklere kan læse Gmail-brugernes e-mails - også manuelt.

»Et levende økosystem af tredjepartsapps giver dig valgmuligheder og giver dig mulighed for at få mest muligt ud af din e-mail. Men før en udgivet tredjepartapp kan få adgang til dine Gmail-meddelelser undersøges det nærmere i flere trin, der omfatter automatiseret og manuel gennemgang af udvikleren, evaluering af programmets fortrolighedspolitik og hjemmeside for at sikre, at appen er lovlig. Desuden testes selve appen for at sikre, at det gør hvad den siger det gør,« skriver Google.

Kontinuerlig gennemgået

Ifølge Google er det nødvendigt at integrere applikationer med Gmail, f.eks. når det handler om routeplannere og rejseplanlægningstjenester og tjenester til kundeservice.

De to vigtigste kriterier, som skal være opfyldt, før en Gmail-integreret app kan godkendes, er, at appen repræsenterer features præcist, altså at der ikke er andre funktionaliteter end dem, som udvikleren angiver, og at appen kunne anmoder om data, der er nødvendige for at udføre den specifikke funktion - og intet andet.

Google minder om, at brugerne har kontrol over situationen, og for eksempel kan tjekke security checkup-siden, som viser alle tredjepartsprogrammer, der har adgang til dine data. Her kan man også trække samtykker og tilladelser (permissions) tilbage til applikationer, som man er utryg ved.

Du kan også kontrollere permissions på din Google-konto , og G Suite-administratorer kan kontrollere data, som brugere kan levere til tredjepartsapps på en white list over OAuth-apps.

Artiklen stammer fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Johnny Larsen

Ifølge Google er det nødvendigt at integrere applikationer med Gmail, f.eks. når det handler om routeplannere og rejseplanlægningstjenester og tjenester til kundeservice.

Jeg kan ikke se hvorfor rute- og rejseplanlægning har brug for adgang til mail?? Og kundeservice kan man da selv skrive til.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere