Lærere vil have virtual reality ind i undervisningen

Virtual Reality åbner for helt nye undervisningsformer, hvor man på en nem måde kan komme tilbage i tiden, ind i menneskekroppen eller ud til fjerne lande.

Lærerne synes at have udviklet sig fra at være kedelige, kridt-støvede teknofober til teknologikyndige pionerer

Sådan lyder konklusionen fra Rob Grimshaw, der er CEO i udviklingshuset for digital læringsredskaber, TES Global, der har hovedsæde i London, på baggrund af en undersøgelse blandt 1.000 lærere i USA, skriver qz.com.

Mange lærere vil gerne have mere teknologi ind i undervisningen:

24,7 procent svarer, at deres højeste prioritet er at øge anvendelsen af spil-baseret læring,

Hhv. 19 procent og 18,7 procent går efter flere bærbare computere og tablets.

10 procent vil topprioritere at få virtual reality headset ind i undervisningen. Dette tal var kun på 5 pct. i TES 2015-undersøgelsen.

Langt de fleste anvender teknologi

Men lærerne i USA er også allerede i gang.

84 procent af lærerne, der underviser i de ældste klasser, anvender en form for teknologi i klasseværelset.

Mens 35 procent i sidste års undersøgelse pegede på, at en dårlig internetopkobling gav problemer for den teknologibaserede undervisning, er tallet faldet til 16 i år.

VR-ambition overrasker

Måske er udmeldingen om VR-headset blandt de mest overraskende. VR er hidtil mest tænkt til anvendelse inden for sociale medier, til film, underholdning - men meget sjældent uddannelse.

Men der findes spændende muligheder inden for undervisning og læring med VR og augmented reality-teknologi.

VR i undervisningen kan f.eks. anvendes til at tage børnene med til til fjerne lande for at lære om biologi og geografik på tæt hold. Eller de kan besøge farlige byggepladser. Man kan bevæge sig tilbage i tiden. Eller ind i menneskekroppen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Johnnie Hougaard Nielsen

En meget hyppig sammenblanding er at kalde immersive video for "virtual reality". Men blot enkle ting som at kunne kikke rundt i et virtuelt rum, uden egentlig interaktion (ud over at flytte sig), kan være en meget mere fængende undervisningsoplevelse end en stak fotokopier. Fx tilbyder Google via deres meget billige pap-headset Google Cardboard virtuelle udflugter til steder som The Great Barrier Reef. Bring virtual reality field trips to your school with Google Expeditions

Det har netop også værdi at komme med det helt umiddelbart gennemførlige (uden investeringer i dyr hardware), i stedet for at starte med at ville have hele undervisningen ind i et VR univers.

  • 0
  • 0
#2 Michael Nielsen

Jeg ville ihvertfald ønske at jeg selv gik i skole i den nærmeste fremtid og kunne gøre brug af VR.

Denne video var min allerførste VR oplevelse: https://www.youtube.com/watch?v=XoL1uLS1HQ4

Og alle der har prøvet den siger at de aldrig har oplevet rummet sådan før.

Den gang jeg gik på handelsskole, var den eneste mulighed for "VR" Playstation toy, hvilket jeg brugte i en fremlæggelse. Og min lærer som aldrig havde givet et 13 tal før, blev nød til at give mig det hehe.

Hvis jeg bare havde haft de muligheder som kommer nu her inden for de næste par måneder, så ville det have været helt perfekt :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere