Coding Class: Elever lærer at løse komplekse problemer, skabe logik og strukturer

Det frivillige fritidsinitiativ Coding Class giver eleverne viden om at etablere systematiske hypotesetests og at computere kan bruges til at skabe/opfinde ting, som andre kan bruge.

To 6. klasser på Sankt Annæ Gymnasium i København har netop afsluttet et forløb med Coding Class, som er en frivillig forening, der tilbyder over 1.000 børn kodning som fritidsaktivitet, skriver IT-Branchen i en meddelelse.

Coding Class er på mange måder et opgør med den mere klassiske facitkultur, da der altid er flere løsningsmuligheder i programmering. Her handler det i langt højere grad om at identificere, hvad problemet helt grundlæggende er - hvad enkeltdelene er, og hvilke løsninger der findes på det.

Læreren i forløbet, Charlotte Clarke Hesselgren, har oplevet det som en stor motivationsfaktor for eleverne, at de netop fik friheden til at eksperimentere og selv at finde løsningerne på de udfordringer, som de stødte på. Også selvom nogle af eleverne i starten efterspurgte lidt ledetråde fra hende.

»Nogle enkelte af eleverne skulle engang i mellem have lidt hjælp til at dele opgaven op i mindre bidder, så de f.eks. først fik programmeret en person i spillet til at gå og først derefter til at hoppe. Men bortset fra det, kastede vi os jo bare ud i det og lærte utroligt meget derfra,« siger Charlotte Clarke Hesselgren ifølge meddelelsen.

Både elever og lærere giver udtryk for, at de oplever elever, der er blevet bedre til at få overblik over komplekse problemer, skabe logik og strukturer samt at lave systematiske hypotesetests for at afprøve og justere deres løsning.

Charlotte Clarke Hesselgren er da også allerede i gang med at inddrage elevernes erfaringer fra Coding Class i matematikundervisningen. Her skal eleverne snart i gang med et forløb, hvor de skal nedbryde komplekse problemer fra hverdagen i mindre dele.

»Min erfaring siger mig, at det er der nogen elever, der har meget svært ved. Men da alle kunne finde ud af at arbejde på den måde i Coding Class forløbet, forventer jeg, at de er mere bekendt med metoden, og at jeg kan referere til den måde de arbejdede med kodning på,« forklarer Charlotte Clarke Hesselgren.

En undervisningsform der motiverer

På tværs af de klasser og skoler, der har været med Coding Class, er der ingen tvivl om, at eleverne kommer ud med en viden om, at computere kan bruges til at skabe/opfinde ting, som andre kan bruge.

En af eleverne forklarede bl.a., at hun før Coding Class kun kunne finde ud af, at sætte sig ned og se på ting på skærmen. Efter Coding Class er hun begyndt at udvikle spil til hendes yngre søskende.

Erfaringerne viser også, at såkaldte 'Fodbolddrenge' også får noget ud af det. Mange børn bliver nemlig ekstremt motiverede af at kunne skabe og producere noget selv.

Succesen skyldes i høj grad, at faget rammer noget, der er relevant for elevernes hverdag. Tilgangen til at kunne skabe noget konkret og lave det, som rent faktisk interesserer dem, har været en kæmpe gevinst. Især fordi eleverne hele tiden blev udfordret, uden det blev for svært eller uløseligt.

Fremtiden for Coding Class

Coding Class fortsætter efter sommerferien, hvor 104 klasser fra hele landet skal i gang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 13:45

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017