Lær at tale klingon: Microsoft udruller Skype Translator i dag

Skype Translator gør det muligt at føre nær realtidssamtaler mellem seks forskellige sprog – Microsoft er færdig med at teste og gør nu systemet bredt tilgængeligt.

Microsoft har haft deres oversættelsessoftware Skype Translator tilgængelig som preview-software siden december 2014, men udruller i dag softwaren bredt, så den i løbet af de næste to uger er tilgængelig for alle Windows-brugere.

Skype Translator gør det muligt at få en nær realtidsoversættelse mellem foreløbig seks forskellige talte sprog: engelsk, fransk, tysk, italiensk, mandarin og spansk – hvilket gør det muligt at føre videosamtaler på tværs af sprogbarrierer.

»Det har længe været en drøm at nedbryde sprogbarrierer og bringe folk fra hele kloden tættere sammen. Forskere, ingeniører og mange andre hos Microsoft har arbejdet hårdt på at gøre denne drøm til virkelighed, og vi ser frem til at få denne teknologi ud på endnu flere enheder,« skriver Microsoft på deres Skype-udviklerblog.

Nu kan du chatte med en Klingon via Skype

Skype Translator understøtter samtidig oversættelse mellem i alt 50 sprog i Skypes tekstbaserede chatfunktion, så det er muligt at skrive sammen på hvert sit sprog. Dansk er på listen over de 50 sprog, der foruden blandt andet finsk, græsk og urdu også inkluderer klingon – det fiktive sprog fra tv-serien Star Trek.

Du kan se den fulde liste over understøttede sprog her.

Oversættelserne i Skype Translator baserer sig på machine learning, og skulle derfor blive bedre i takt med at flere og flere brugere gør brug af systemet. Ved oversættelse af samtaler sørger stemmegenkendelsessoftware for, at det talte transskriberes til tekst, hvor 'øh' og lignende er fjernet. Denne tekst oversættes derefter automatisk og læses op af en maskinstemme i den anden ende af samtalen.

Læs også: Dansk machine learning-iværksætter: Google og Facebook skader vores evne til at opfinde nye ting

De læringsdata, som Skype Translator bygger på, er indhentet dels via de mange brugere, der har benyttet systemet det seneste halvandet år. Samtidig har udviklerne trukket på tekst og tale fra oversatte websider, videoer med undertekster og tidligere transskriberede og oversatte samtaler samt doneret datamateriale, som tilsammen danner grundlag for de statistiske modeller som talegenkendelsen og maskinoversættelsen gør brug af.

 

Når Skype Translator er klar på din computer, vil der dukke et lille oversættelsesikon op i Skype.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere