Lækket rapport afslører: FN er blevet hacket

Hackere har angrebet flere servere hos FN, og data på omkring 4.000 medarbejdere kan være blevet ramt af sikkerhedsbristet.

FN blev i sommer ramt af et omfattende hackerangreb, hvor data på omkring 4.000 ansatte kan være blevet kompromitteret.

Det skriver The Associated Press og The New Humanitarian på baggrund af et lækket dokument fra FN.

Bagmændene har udnyttet en sårbarhed i Microsofts SharePoint-software og en ukendt type malware til at få adgang til en række servere tilhørende FN’s kontorer i byerne Wien og Genève. Også kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder blev ramt.

De tre kontorer har omkring 4.000 ansatte, og hackerne har angiveligt downloadet omkring 400 GB data fra kontorernes servere, hvor der lå følsomme oplysninger om medarbejderne.

»Angrebet resulterede i, at grundlæggende komponenter af infrastrukturen blev kompromitteret,« siger en talsperson fra FN til The New Humanitarian og tilføjer:

»Den nøjagtige art og det præcise omfang af hændelsen kunne ikke fastlægges, og derfor besluttede [FN] ikke at offentliggøre overtrædelsen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Det var da et utroligt udemokratisk valg.. Vi kender ikke omfanget af skaden og derfor behøve ringen at vide noget.. Fakta er at de er blevet hacket... Mon de så har fået en bøde for dårlig beskyttelse af personfølsomme data? GDPR? Jeg kunne også være lidt flabet og spørge, hvorfor er det så vigtig en struktur er bygget på noget så usikkert som Windows løsninger? Ikke at jeg siger at de burde vælge Linux, men de højere magter burde kraftigt overveje systemer, hvor de har mere frie rammer end hvad Microsoft giver.. SÅ ville efterretningstjenesterne også kunne bistå bedre...

  • 0
  • 3
#3 Kristian Thy

Det var da et utroligt udemokratisk valg.. Vi kender ikke omfanget af skaden og derfor behøve ringen at vide noget.. Fakta er at de er blevet hacket...

De stjålne data omhandler så vidt jeg kan se kun interne informationer. Det er kritisabelt at man ikke har informeret de berørte ansatte, men du og jeg har ikke krav på at få noget at vide i den henseende.

Mon de så har fået en bøde for dårlig beskyttelse af personfølsomme data? GDPR?

FNs institutioner er ikke omfattet af lokal lovgivning. Overvej selv hvorfor det åbenlyst må være sådan.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere