Lækket NSA-rapport: Rusland prøvede at hacke ansvarlige for det amerikanske valg

3 kommentarer.  Hop til debatten
Lækket NSA-rapport: Rusland prøvede at hacke ansvarlige for det amerikanske valg
Illustration: Bigstock.
De målrettede mails så ud til at komme fra en leverandør til valgsystemet.
6. juni 2017 kl. 09:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En NSA-rapport, som er blevet lækket til mediet TheIntercept, fastslår at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske valg ved at hacke de personer, der stod for gennemførelsen af valget. Blandt andet skulle statsansatte, der står for at håndtere brevstemmerne, havde været udvalgt som mål.

Ved først at hacke en leverandører til valgstederne skulle det være lykkes de russiske hackere at lave tilpas troværdige phishingmails fra netop leverandren til de statsansatte valg-ansvarlige.

Usikkerhed om effekt

I de målrettede mails skriver angriberne, hvordan de valg-ansvarlige kunne ‘tjekke vælgerens status’ og henviser til et Word-dokument med instrukser, som så var inficeret med angrebskode.

Rapporten fastslår også, at man i NSA er i tvivl om, hvorvidt de mere end 120 målrettede phishing-mails har haft nogen direkte effekt eller ej, og fortæller ikke meget om den skadelige malware i Word-dokumentet.

Hovedmistænkt for læk anholdt

I et forsøg på at få en kommentar fra NSA har TheIntercept været nødt til at aflevere bevismaterialet, selve den lækkede rapport. Men dermed kunne NSA se, at den var scannet ind, og siden kun seks personer har haft adgang til den top-hemmelige rapport lykkes det sikkerhedstjenesten at udpege en af tjenestens medarbejdere, som er den eneste, der har haft mailkontakt med TheIntercept.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver arstechnica.com.

Den kvindelige medarbejder, Reality Leigh Winner, blev arresteret i sit hjem i USA kun en time efter at historien blev offentliggjort af TheIntercept.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
6. juni 2017 kl. 17:52

Så ville Trump ikke være udemokratisk valgt, og systemet ville være nødt til at acceptere denne her gigantiske fejl.

Der er meget få som mener Trump blev valgt udemokratisk. Der er folk som pointerer at Trump fik færre stemmer end Hillary, men iflg. reglerne er Trump præsident. Sådan er det. Den eneste der har snakker valgsvindel er Trump selv, som mener at 3 mio illegale immgranter stemte på Hillary. Selvom han ikke har fremlagt et eneste bevis.

Der er folk der snakker om at Trump har fået hjælp af Putin. Det er ikke i sig selv udemokratisk. Men nogen af de ting der er sket kan være ulovlige efter amerikansk lov.

Lad os takke gud og hans eget land for, at det er det rigtige resultat, der er blevet lækket til os sandhedsvidner. At NSA har ret, at Putin er den onde og at Trump en af hans.

Denne NSA rapport er ikke det eneste der er kommet frem. Det summer i hele det amerikanske system med historier om hvad der er sket. Og så er der Trumps opførsel. Putins opførsel. Rapporter fra Holland og UK om hvad der er sket. Hvis historien er løgn, så er det den bedst gennemførte løgn i verdenshistorien. En løgn der involverer tusinder er personer i Washinton og andre steder.

Og Putin er den onde. Han er en led diktator der slår oppositionen ihjel, stjæler statens penge og invaderer sine nabolande.

1
6. juni 2017 kl. 17:17

Rapporten FASTSLÅR, hvad alle ved, at NSA vil frem til.

Jeg synes, at det er meget heldigt, at den lækkede rapport ikke fastslår noget andet. Tænk sig, hvis nu man var kommet frem til, at Putin ikke var kongemager i USA. Så ville Trump ikke være udemokratisk valgt, og systemet ville være nødt til at acceptere denne her gigantiske fejl.

Lad os takke gud og hans eget land for, at det er det rigtige resultat, der er blevet lækket til os sandhedsvidner. At NSA har ret, at Putin er den onde og at Trump en af hans.

Vi kender mønsteret: https://www.google.dk/#q=konfliktens+symbolik,+det+gode+mod+det+onde