Lækkede oplysninger fra Mt. Gox indeholdt bitcoin-stjælende malware

18. marts 2014 kl. 13:232
Et læk, der angiveligt skulle give indsigt i forholdene på bitcoin-børsen MT. Gox, var tilsyneladende et camoufleret hackerangreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste uge blev en stor fil med transaktionsoversigter fra den konkursramte bitcoin-børs Mt.Gox lækket på nettet. Lækket stammede fra hackere, der var brudt ind i en blog tilhørende Mark Karpeles, der er CEO i Mt. Gox, og skulle give indsigt i, hvor mange bitcoins børsen egentlig ligger inde med.

Men selvom man er nysgerrig, er det er en rigtigt dårlig ide at downloade den, lyder det fra sikkerheds eksperter fra Kaspersky Lab, der har analyseret filen. Ifølge Itworld har de konkluderet, at der var malware designet til bitcoin-tyveri blandt de legitime Mt.Gox dokumenter og data.

Filerne var camoufleret som Windows og Mac-versioner af en backoffice-applikation, der skulle bruges til at få adgang til børsens transaktionsdatabase. Men i virkeligheden var der altså tale om software, der er designet til at finde og stjæler filer fra bitcoin-wallets på den inficerede computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når softwaren kører vises der noget, der ligner en helt legitim Mt. Gox applikation, men i baggrunden leder programmet efter bitcoin.conf og wallet.dat-filer på den pågældende computer.

»Det ser ud til at formålet med lækket i virkeligheden var at udnytte folks store interesse i Mt. Gox og inficere computere med bitcoin-stjælende malware,« udtaler Sergey Lozhkin fra Kaspersky Lab.

Mt. Gox gik i betalingsstandsning i begyndelsen af februar og har angiveligt mistet Bitcoins til en værdi af 2,5 milliarder kroner som følge af hackerangreb. Børsen er siden blevet stævnet fra flere sider.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. marts 2014 kl. 20:28

Tænkte det som det første da jeg hørte om at "backoffice programmet" var blevet lækket.. Rimelig åbenlyst.

1
18. marts 2014 kl. 23:01

Det er vidst mange år siden at folk hoppede på den slags, og nu vil man bilde os ind at transaktionsloggen er blevet downloadet og installeret af folk som umiddelbart har et højere kendskab til IT end normalt.

Nope... den hopper jeg ikke på. Historien er opspind og lobbyisme imod Bitcoin.