Læk af personlige oplysninger: Databrudsramte danske soldater kan risikere udsendelse

Illustration: igor stevanovic / Bigstockphoto.com
Danske soldater, der har fået deres pasnumre og billeder lækket som følge af Forsvarets databrud, kan fortsat blive genudsendt. Også selvom fjender i princippet kan have fået fat i deres oplysninger.

Det omfattende databrud hos Forsvaret, der er skyld i lækket af personlige oplysninger på over 3.000 medarbejdere, har ikke nogen indflydelse på, om danske soldater kan undgå at blive genudsendt.

Hvis den pågældende soldats pasnummer og billede er faldet i fjendens hænder, kan vedkommende umiddelbart stadigvæk risikere at blive genudsendt.

Det skriver Berlingske.dk

Udover pasnummer og billede kan de vedrørende soldater risikere at have fået lækket deres CPR-numre og navne. De danske soldater, der potentielt er ramt af databruddet har alle rejst i Mellemøsten i periode mellem 2012 og 2016.

Forsvaret har ikke kontaktet de danske soldater, der er potentielt omfattet af databruddet, men har i stedet valgt at orientere bredt om sagen. Derfor skal man selv ringe ind til Forsvaret og spørge, om ens data er blevet kompromitteret. Det fortæller chefen for Forsvarskommandoens operationsstab, oberst Michael Hyldgaard

»Der har været flere end 3.000 medarbejdere gennem området, og de kan potentielt være berørt. Men det er ikke sikkert, at de berørt, det er også derfor, at vi vælger at gøre sådan her,« siger Michael Hyldgaard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere