Læk afslører amerikansk politis brug af data fra Tiktok

Illustration: bigtunaonline / bigstock
Afsløringen af data fra amerikansk politi giver et indblik i, hvordan politimyndigheder i USA bruger data fra det sociale medie.

Lige nu er den amerikanske præsident, Donald Trump, i fuld gang med at undersøge, hvordan man kan sørge for, at amerikanerne ikke længere kan bruge appen TikTok - medmindre altså den bliver solgt til Microsoft eller en anden amerikansk virksomhed.

Motivationen for lukningen er, at man er bange for, at ejeren af Tiktok, den kinesiske virksomhed Bytedance, kan finde på at give data til den kinesiske regering og myndigheder. Men ifølge The Intercept er det ikke kun den kinesiske regering og myndigheder, brugerne skal være bange for. Det store læk af amerikansk politidata, der har fået navnet BlueLeaks, viser nemlig, at Bytedance også har udleveret personlige data til amerikanske politimyndigheder i adskillige sager.

Læs også: Tiktok-stjerne frygter for dataindsamling og forlader platformen

Dataeksperter: Der bliver videregivet meget information

Det fremgår blandt andet i BlueLeaks, at Tiktok er blevet brugt i forbindelse med de demonstrationer og optøjer, der var i forlængelse med George Floyds død. Det fremgår af Tiktoks transparency-rapport, at de amerikanske myndigheder bad om oplysninger 100 gange på tværs af 107 profiler i sidste halvdel af 2019.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Klavs Klavsen

Problemet er jo mere at som det er nu får offentligheden det af vide når de har snablen inde.. Det gør de ikke længere når de kan bede om at få dem UDEN at det offentliggøres (som de jo kan og bl.a. derfor vi har problemerne med at hoste fra EU med GDPR krav - på amerikanske virksomheds servere/clouds)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere