Læger: Sundhedsplatformen årsag til fejlmedicinering af psykisk syg

Illustration: Region Hovedstaden
Mandag var der krisemøde blandt Region Hovedstadens psykiatere om et nyt it-system.

En patient, der fik dobbelt så meget antipsykotisk medicin, som partienten burde, og selvmordstruede patienter, der forlader hospitalet på grund af for lang ventetid.

Det er nogle af de problemer, der ifølge DR har fået psykiaterne i Region Hovedstaden til at slå alarm over it-systemet Sundhedsplatformen. I går mødtes psykiaterne med ledelsen i Region Hovedstaden for at gøre opmærksom på de problemer, de oplever.

»Et eksempel er en patient, der har fået dobbelt dosis af den antipsykotiske medicin Leponex hen over en weekend. Det er en type medicin, der normalt skal overvåges med blodprøver og kontrol af hjertet. Patienten var blevet rigtig dårlig, da man opdagede, at dosen i Sundhedsplatformen var fordoblet,« siger psykiater, overlæge og formand for Overlægerådet i Region Hovedstadens Psykiatri Gitte Ahle.

Læs også: Politikere føler sig ført bag lyset: Ikke advaret om at Sundhedsplatformen er 'højrisiko'

Regionsdirektør i Region Hovedstaden Hjalte Aaberg kan godt forstå psykiaternes bekymring, men opfordrer dem til at give Sundhedsplatformen mere tid.

»Uden at tale problemerne ned, så sker der medicineringsfejl i det offentlige sundhedsvæsen hver dag, og noget af det, vi glæder os til med færdigimplementeringen af Sundhedsplatformen, er at undgå nogle af de fejl.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere