Læger i Region Sjælland: Sundhedsplatformen er farlig for patienter

Illustration: REDPIXEL.PL, BigStock
Patienter risikerer at blive fejlmedicineret pga. Sundhedsplatformen. Derfor har overlæger fra Sjællands Universitetshospital nu sammen skrevet et brev til hospitalets ledelse om, hvad de mener, der er galt.

Man kunne næsten have forudset det: Sundhedsplatformen er blevet rullet ud i en ny region - og kort tid efter vrimler det frem med fejl.

Sundhedsplatformen, der blev implementeret 25. november i Region Sjælland, får allerede nu regionens læger til at råbe op.

Læger fra Sjællands Universitetshospital i Køge fortæller, at patienter risikerer at få forkert medicin, få ingen medicin overhovedet eller få forkerte doser pga. it-systemet, skriver Politiken.

Læs også: Region Sjælland ruller Sundhedsplatformen ud i morgen: Vi kan gå ned med 30-40 pct

Det betyder, at patienternes sikkerhed pludseligt er truet, og det er ikke det eneste problem for Region Sjælland med Sundhedsplatformen.

»Der er intet, der tyder på, at man selv efter korrekt oplæring kan gøre det så hurtigt som før«, skriver overlægerådet i et brev til hospitalsledelsen ifølge Politiken.

Overlægerne påpeger helt konkret tre problemstillinger: patientsikkerhed, tidskrævende medicinhåndtering og ledelsens utilstrækkelige strategi for at rette op på problemerne.

Skal køre på fuld kapacitet om få måneder

Koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, giver lægerne ret i, at det er et problem.

Regionen havde ellers fra start budgetteret med ekstra tid til både læger og patienter, så det nye it-system ikke blev en hindring, men lægerne slår stadig ud med armene i frustration.

Læs også: Region H: Prøvesvar forsvinder ikke i Sundhedsplatformen

Da Sundhedsplatformen blev implementeret i november sagde han til Version2, at:

»Det er forskelligt fra afdeling til afdeling, hvor hurtigt de kan sætte aktiviteten op. Jeg tror, det er meget forskelligt fra afdeling til afdeling og fra sygehus til sygehus, hvor hurtigt det sker. Vi planlægger med, at vi efter nogle måneder i 2018 kører i nærheden af normal aktivitet.«

Nu siger kalenderen stadig januar, så Regionen har stadig 'nogle måneder' til at nå sit mål.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Jeg kender ikke sundhedsplatformen, dens mangler, potentiale eller muligheder, her er jeg helt blank. Jeg synes det er helt korrekt at man påpeger mangler og fejl, for at man kan gøre noget ved det.

Men det helt forkerte ville være at droppe det, fordi man er utilfreds. Det skulle da g være at man kan se at den aldrig vil kunne opfylde de ting man har brug for, så er det en anden situation.

Men jeg synes at have set i flere tilfælde, at man for hurtigt dropper noget, fordi der måske findes noget som menes at være bedre.

Det giver slet ingen mening. Det er muligt at der findes bedre og måske billigere løsninger, men en konstant udskiftning fører til total kaos. Ingen venner sig til tingene eller lærer at bruge det. Og det er i mine øjne noget dårligere som at leve med den næst bedste løsning. Jeg vil mene at vi kommer ikke ud over at det kræver en rimelig grad af stabilitet for at ting kan lykkedes.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere