LA-minister går enegang: Forbyder internet til folkeskolens afgangsprøver

Merete Riisager forbyder internetbrug til folkeskolens afgangsprøver.

Opdatering tilføjet i bunden af artiklen. Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance har besluttet, at internetadgang skal være forbudt under folkeskolens afgangsprøver. Afgørelse er truffet uden om regeringskollegaerne fra Venstre og Konservative.

Det skriver folkeskolen.dk

Merete Riisager kan som undervisningsminister træffe beslutningen alene, idet der er tale om en bekendtgørelse, men Venstres undervisningsordfører Anni Matthiesen er uenig i beslutningen. I stedet henviser hun til, at der på tværs af regeringspartierne er enighed om, at monitorering vil være tilstrækkeligt.

Læs også: Nyt system skal overvåge elevers eksamen

Konservatives undervisningsordfører Brigitte Klintskov Jerkel her heller ikke givet opbakning til, at internetadgang blokeres til folkeskolens afgangsprøve. Hun har kun oplevet, at forligskredsen diskuterede internetadgang i forbindelse med studentereksamen.

Stadig et par huller til internettet

Der er stadig et par huller, hvor det kan være tilladt at gøre brug af internettet, selvom den nye bekendtgørelse præciserer og begrænser brugen.

Ifølge undervisningsministeriet kan skolelederen i særlige tilfælde tillade, at “specifikke hjælpemidler som ikke kan medbringes eller opbevares lokalt” stadig kan bruges.

Dette kan eksempelvis omfatte prøve i matematik med hjælpemidler. Her kan det være tilladt at bruge internetordbøger samt andet materiale fra undervisningen, som ikke kan gemmes på elevens computer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andreas Bach Aaen

I Aarhus har de en Bring Your Own Device strategi, hvor eleverne skal medbringe eget IT-udstyr. En af de platforme kommunen understøtter er Chromebooks. De er populære i undervisningen, da de starter hurtigt op. Men hvor godt vi de reelt fungere uden internetadgang?

Hvor mange forældre har så købt katten i sækken, hvis eleverne kan bruge udstyret med fordel i undervisningen, men pludseligt skal bruge ukendt hardware til eksamen?

  • 2
  • 0
#2 Jan Larsen

Jeg husker stadig da jeg var til eksamen i JAVA programmering og det var med papir og blyant!

Skal vi ikke lige huske på at Folketingets partier gerne vil have børnene lærer at bruge IT - nogle mener endda de skal lære at programmere. Så er det sgudda at jokke sig selv over tæerne, hvis det lærte ikke må benyttes til eksamen.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere