La Liga lydoptog seere i smug - nu får de en bøde på knap 2 mio. kr.

Illustration: LevanteMedia/Bigstock
Den spanske fodboldliga indrømmede sidste år, at den aktiverede app-brugeres mikrofoner og optog lyd for at afslører barers piratvisninger af fodboldkampe.

Sidste år kom det frem, at den spanske fodboldliga La Liga via dens app lydoptog brugerne for afsløre barers piratvisninger af fodboldkampe. Nu giver det spanske datatilsyn La Liga en bøde på 250.000 euro - eller lige knap 2 mio. danske kroner - for at bryde en række EU-regler.

Det skriver Engadget.

La Liga-app’en bruger app-brugernes lokation til at finde ud af, om de sidder på en bar under en fodboldkamp, og hvis det er tilfældet, aktiverer app’en mikrofonen på brugerens smartphone og begynder at optage lyd.

Læs også: Appen for den officielle spanske fodboldliga bruger mikrofon til at anmelde sortseere

En algoritme analyserer derefter lydoptagelserne for at detektere, om der spiller en fodboldkamp i baggrunden, og så sammenholder den resultatet med brugerens lokation for at finde ud af, om netop den bar har licens til at vise fodboldkampen.

Det skrev blandt andre The Telegraph for et år siden.

Udover bøden på 2 mio. kr. har det spanske datatilsyn beordret La Liga til at fjerne de overvågende funktioner i app’en senest den 30. juni.

La Liga forsvarede dengang handlingen med, at piratvisninger af kampe angiveligt koster dem over 1,1 mia. kr. årligt. Ifølge dem accepterer alle app’ens brugere desuden ved installationen, at app’en tilgår brugerens lokation og mikrofon.

La Liga vil anke afgørelsen men planlægger alligevel at fjerne app’ens brug af brugernes mikrofoner inden udgangen af denne måned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mikael Ibsen

have bedt det lokale politi overvåge alle byernes barer, for at konstatere og registrere, om der fandt ulovlige visninger sted med henblik på senere retsforfølgelse. Det ville utvivlsomt have løst problemet. Selvfølgelig skal sådan nole profithungrende firmaer ikke bare sådan uden videre kunne beskytte deres rettigheder selv; den slags har man da samfundet til.

  • 0
  • 3
#4 Henning Wangerin

Hvilke rettigheder er det appen gerne vil ha?

Og der er ingen siom undrer sig over apps som skal ha underlige rettigheder, eller som "bare" skal ha lov til alt?

Helt ligesom alle de lomme-lygte-apps som jeg på et tidspunkt tyggede igennem, som mente at de skulle have adgang til mine kontakter og have internet adgang? Hvorfor mon det?

Gæt selv hvorfor det først var nummer 10 eller 15 som fik lov til at blive installeret på min telefon.

Og gæt hvilken mange nok vill installere.

Og hvad mon alle disse mystike apps med fulde rettigheder mon bruger dataene til uden at foltælle folk det?

/Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere