Kystvagten i USA advarer om malware-angreb mod skibe

Illustration: Comzeal/Bigstock
Advarslen kommer i kølvandet på et cyber-angreb, der ramte it-systemerne på et handelsskib, der havde kurs mod New York.

Den amerikanske kystvagt advarer mod malware-angreb, der udnytter potentielle sårbarheder i it-systemer på handelsskibe.

Det skriver ZDnet.com på baggrund af en offentlig udmelding fra kystvagten.

Advarslen kommer på baggrund af en hændelse, der fandt sted i februar. Her oplevede et skib ifølge myndigheden »en betydelig cyber-hændelse«, som ramte skibets netværk, imens det var på vej mod havnen i New York.

Et hold af efterforskere blev siden sat til at undersøge sagen. De konkluderede, at malwaren havde forringet funktionaliteten i skibets computersystemer markant, men at fartøjets vigtige styringssystemer dog ikke var blevet påvirket af hændelsen.

Undersøgelsen viste desuden, at it-sikkerheden på skibet kunne trænge til en opstramning.

»Efterforskerne kom frem til, at handelsskibet blev betjent uden at have effektive it-sikkerhedsforanstaltninger på plads, hvilket betød, at kritiske kontrolsystemer var udsat for betydelige sårbarheder,« skriver den amerikanske kystvagt i en meddelelse om sagen.

Advarslen fra juli er ikke årets første af sin slags fra kystvagten i USA. Tidligere i år blev der sendt en advarsel ud omkring en igangværende bølge af spear-phishing-angreb rettet mod kommercielle skibe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere