Kvinder i it: »Nørder er søde og har stor humor«

For NNIT-medarbejder Stine Adrian Møller er it-verdenens skæve kønsfordeling ikke en ulempe. Snarere tværtimod, for det giver mere aktion og mindre diskussionsklub, mener hun.

En artikel i Alt for Damerne for otte år siden. Det var, hvad der fik sporet 28-årige Stine Adrian Møller ind på en karriere inden for it. Nu har hun netop gennemført det første år på NNIT's graduate program.

»Min mor havde gemt artiklen til mig. Den gjorde mig opmærksom på nogle af de mere menneske-relaterede aspekter ved at arbejde med it, såsom samarbejde og ledelse, og på den måde fik jeg øjnene op for, at it-verdenen ikke bare er teknik,« fortæller Stine Adrian Møller. Med artiklens ord om, at kvinder især er gode til at forstå kundernes behov og til at håndtere forandringsledelse i baghovedet søgte hun ind på HA data-linjen på CBS i København, som siden førte til kandidatgraden.

Dermed tog Stine Adrian Møller sine første skridt ind i den mandsdominerede it-verden, og det er en beslutning, hun ikke har fortrudt. Tværtimod ser hun den skæve kønsfordeling som en fordel i arbejdslivet.

»Mænd har nogle andre kompetencer at byde ind med. De er mere kontante, mere direkte og de arbejder sammen på en anden måde. Så man får lidt mere aktion og lidt mindre diskussionsklub,« forklarer Stine Adrian Møller.

Gode muligheder for projektledelse

Ud over den forskelligartede dynamik i hverdagens samarbejder, ser Stine Adrian Møller også andre fordele ved at have flest mandlige kolleger:

»Mange mænd har en større passion for specifikationer og udvikling. Det betyder, at der er gode muligheder inden for de forskellige projektledelsesdiscipliner som strukturering af opgaverne, uddelegering osv., som jeg synes er sjovt.«

Projektledervejen udforsker Stine Adrian Møller for tiden under graduate programmet hos NNIT. Her er en trediedel af virksomhedens medarbejdere kvinder, og der er dermed knapt så langt mellem de kvindelige kolleger, som det ofte er tilfældet i branchen.

På sit nuværende modul, som er det sidste af tre, sidder Stine Adrian Møller som projektlederassistent på et af virksomhedens SAP-projekter, hvor en kunde skal have reimplementeret sit ERP-system.

»Nu har jeg ikke planlagt, hvad jeg vil lave resten af mit liv. Der er jo meget, der kan ændre sig. Men på nuværende tidspunkt ser jeg en masse muligheder i at gå den retning,« siger Stine Adrian Møller.

Under studietiden oplevede hun sit køn som en fordel, ikke mindst når der skulle dannes grupper, for så var der rift om de få piger på studiet. Men siden har hun ikke mærket nogen forskel.

Søde nørder med stor humor

»Jeg har ikke oplevet, at det specifikt har været en fordel at være kvinde, og desuden er jeg sikker på, at virksomhederne har været interesseret i mig på grund af mine kvalifikationer frem for på grund af mit køn,« fastslår Stine Adrian Møller, som inden sin ansættelse hos NNIT var ansat i knap to år hos it-konsulentfirmaet Kraftvaerk.

Hun tror, at det er den klassiske stereotype opfattelse af it-arbejdere som nørder, der nørkler rundt i en kælder, spiser pizza og drikker cola, som holder mange kvinder fra faget.

»Folk skal holde op med at se nørder som noget negativt, for jeg har kun positive oplevelser med folk i faget. Det er nogle søde mennesker med stor humor. Der er nørder i faget, men der er også mange andre muligheder end kun de meget tekniske. It handler blandt andet også om kommunikation og om at få projekter til at køre. For bare at nævne et par eksempler.«

Artiklen er fra magasinet Version2 Profil 2008. Læs hele magasinet og se resultatet af profilanalysen ved at følge linket herunder (via 'eksternt link'-fanen).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere