Kvindelige Google-ingeniører får 20 procent lavere løn mænd

Selv når man tager erfaring med i betragtningen, tjener mænd i amerikanske teknologivirksomheder generelt mere end deres lige så erfarne kvindelige kolleger.

Googles mandlige topingeniører får knap 20% mere i løn end deres kvindelige modstykker.

Det fremgår af en undersøgelse, det amerikanske Galassdor står bag. Undersøgelsen bliver refereret af flere amerikanske medier og har skabt en del debat blandt andet på på Twitter. Se evt. Brian Fungs blogindlæg på The Washington Post.

Læs også: It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Et nationalt studie fra American Association of Unversity Women viser, at kvinder et år efter at have færdiggjort datalogistudiet kun tjener 77% af det en mand på samme niveau tjener.

Referencedata viser ifølge The Washington Post, at kvinder i al almindelighed kun får 78% af indholdet i mændenes lønningspose, når de får løn.

Læs også: Færre kvinder optaget på it-uddannelser

Tallene viser også, at erfaring har rigtig stor betydning for lønforskelle og undersøgelsen viser, at der er store forskelle på anciennitet bland folk inden for samme jobtype Hvor en mandlig senior softwareingeniør i gennemsnit har ti års erfaring, har kvinder i samme stilling kun 7,6 års erfaring.

Men hvor en mand med eksempelvis 1,5 års mere erfaring end en kvinde i samme stilling i gennemsnit får 20 procent mere i løn, lader det til at en kvinde ansat i Cisco med 1,4 års længere erfaring end sin mandlige kollega kun får 0,01 procent mere i løn.Hos Cisco tjener en kvinde på mellemniveau kun 162 dollar mere om året, selvom hun har mere erfaring end manden.

Wall Street Journals journalist Miriam Gottfried bemærker på Twitter at Glassdors undersøgelse ikke tager højde for aflønning i aktier, der ofte er en stor del af lønnen i branchen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Rune Larsen

Igen har vi en artikel der behandler ligeløn, og som altid vægtes chok faktoren højere end at kommunikere budskabet klart:

20% mere i løn... Selvom det af samme artikel fremgår at meget af dette skyldes forskelligt erfarings niveau. Lønforskellen efter dette er justeret for bliver ikke oplyst.

Referencedata viser ifølge The Washington Post, at kvinder i al almindelighed kun får 78% af indholdet i mændenes lønningspose, når de får løn.

Dette er korrekt, men dette tal er ikke for samme arbejde, men gennemsnits løn over alle fuldtidsansatte. Det er velkendt at mange tekniske eller farlige job der giver en bedre løn, har en overvægt af mænd.

Slutteligt bemærkes at en stor del af lønnen ikke er inkluderet i undersøgelsen, og så er den de facto værdiløs.

Ydermere er der håndplukket i data fra undersøgelsen der vidrebringer det budskab artiklen slår sig op på. F.eks. tjener Intel's software engineers mere i gennemsnit, selvom de har mindre erfaring i gennemsnit.

Hvis man mener at der er et problem med lønforskelle, så fremlæg dette så klart som muligt, med passende kilde henvisninger. At fremstille sagen ved brug af håndplukkede data punkter, uden at justere for fejlkilder men ved er der (eller lade være med at bruge misvisende procentsatser i overskriften) og ved at referere til andre undersøgelse der er lavet på helt andre præmisser... Det er direkte uredeligt.

 • 10
 • 2
#7 Anders Rosendal

Jeg har forlagt artiklen, men skal prøve at finde den.

http://www.business.dk/arbejdsmarked/nu-tjener-danske-kvinder-mere-end-m...

Det skal dog siges at du ikke kan bruge den. "Det giver ingen mening, at kvinder skulle tjene mere end mænd" "hvilket får andre faktorer til at spille ind, og det må være grunden til det mærkelige resultat"

Den rapport er nemlig dårlig, mens den om google er rigtig! ;-)

 • 1
 • 0
#9 Peter Brodersen

Nej, det handler om procentregning. Der er tale om procenter, ikke om procentpoint.

Tjener jeg 50 % mindre end dig, tjener du tilsvarende 100 % mere end mig.

Tjener en mand 100 kroner, er 16 % mindre lig med at tjene 84 kroner (1000,84). Men tjener en kvinde 84 kroner, er 19 % mere lig med ~100 kroner (841,19).

Så procentsatserne er indbyrdes korrekte.

Tilsvarende, prisen med moms for en vare er 25 % mere end prisen uden moms. Og prisen uden moms er 20 % mindre end prisen med moms.

 • 0
 • 0
#12 Kasper Sandberg

min erfaring er også at kvinder generelt(disclaimer: kun mine oplevelser) betragter deres job som et sted de er 8 til 16, og derefter er det 100% ude af deres tanker, hvor mænd i udviklingsjob(igen, af hvad jeg har oplevet) i langt større grad tager arbejdet med hjem, også laver software udvikling som hobby, og eventuelt har gjort det selv tilbage i folkeskolen og/eller gymnasium.

Altså er samme "erfaring" jobmæssigt absolut ikke ens betydende med at man har samme evner eller reel erfaring.

Der er garanteret også mange andre faktorer der spiller ind.

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere