Kvantechip skal kryptere IoT-kommunikation

Sydkoreanske SK Telecom har på Mobile World Congress fremvist en chip, som ved brug af kvanteteknologi skal generere fuldstændigt tilfældige tal til brug ved kryptering af eksempelvis IoT-enheder.

Udviklere hos Sydkoreas teleselskab SK Telecom har udviklet en lille chip, som skulle være i stand til at skabe en mere sikker kommunikation på blandt andet IoT-enheder. Det skriver CIO.

Den lille chip, ikke meget større end en fingernegl, skal være i stand til at skabe fuldstændigt tilfældige tal til kryptering. Chippen gør brug af noget kaldet ”quantom shot noise”, hvor små LED-producerede fotoner bliver kastet tilfældigt rundt i chippens vægge. Derved vil en CMOS billedsensor registrere fotonernes bevægelser, og ud fra disse generere de komplet tilfældige tal, som bruges til kryptering af eksempelvis IoT og lignende enheder.

Chippen blev vist frem til denne uges Mobile World Congress i Barcelona, og skulle angiveligt være klar til produktion allerede til marts. Den burde - ifølge direktøren for SK Telecoms kvanteteknologiske laboratorie, Sean Kwak - ikke koste mere end et par dollars, når den kommer i kommerciel produktion.

IoT-enheder har flere gange været udsat for hacking på grund af de sikkerhedshuller, som flere har indlagret. Her til morgen kunne Version2 eksempelvis skrive, at to millioner optagelser af børns samtaler gennem IoT-bamser var blevet lækket.

Læs også: To millioner optagelser af børns samtaler gennem IoT-bamser lækket

CIO skriver derudover, at den relativt lave produktionspris ved IoT-enheder betyder, at producenterne ofte tyer til ”quasi-random” talgeneratorer eller en fast nøgle, som ikke ændres i løbet af enhedens levetid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere