Kunstner omsætter hele iTunes' brugervilkår til tegneserie

Hver side i 'Terms & Conditions' er inspireret af en anden tegneserie - men al tekst er skrevet af Apples advokater.

Selv hvis du er ivrig Apple-kunde, har du sandsynligvis aldrig læst selskabets brugervilkår til musiktjenesten iTunes. Men måske kan en ny tegneserie ændre på det.

Tegneserieskaberen R. Sikoryak har netop fået udgivet 'Terms & Conditions' - en graphic novel, der tager al sin tekst fra iTunes' brugervilkår og kobler dem sammen med imitationer af kendte og mindre kendte tegneserier. Det skriver Macworld.

Læs også: Læser app-betingelser op i 32 timers live stream-protest

Resultatet er en næsten 100 sider lang surrealistisk blanding af Garfield, Superman, Dick Tracy - og så selvfølgelig den lange komplicerede udredning af, hvad man siger ja til som bruger af iTunes.

»Jeg kan godt lide det absurde i at tage en tekst og sætte det ind i et andet medie,« forklarer Sikoryak, der tidligere har udgivet tegneserien Masterpiece Comics, der kondenserer klassikere fra forfattere som Shakespeare og Dante ned i korte, tegnede historier.

Læs også: Spotify siger undskyld efter brugerstorm mod nye privacy-vilkår

Tegneren så iTunes' servvicevilkår som den pefekte absurde tekst at bruge, forklarer han.

»Jeg kan lide det, fordi det er en lang tekst, som folk synes, de skal læse, men sjældent eller aldrig gør,« forklarer Sikoryak, der heller ikke selv havde læst teksten, før projektet gik i gang.

Hver enkelt side refererer til en ny tegneserie, og Sikoryak er kommet vidt omkring. Avisstriber som Radiserne og Basserne optræder side om side X-men, Batman og Bones såvel som mangategneserierne Dragon Ball og Akira.

Læs også: Børn og unge skal udfordres på eksistentielle spørgsmål på Arken i vinterferien

Dertil kommer nyere klassikere som The Walking Dead og Scott Pilgrim og tegnefilm som The Simpsons og Adventure Time.

Gennem paragraffer og skiftende temaer går Sikoryaks 'hovedperson' igen - en figur, der unægteligt ligner Steve Jobs.

Sikoryak - der i første omgang udgav samlingen selv online - har ikke afklaret projektet med Apple. Men han håber, at it-kæmpen kan lide bogen, siger han til Macworld.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Wolsing

Steve Jobs? Manden døde for mere end 5 år siden. Skal vi ikke se at komme videre? Er IT/teknologi-branchen virkelig blevet så fattig på genkendelige personligheder, at det er en gamle garde der hives frem igen og igen? Det siger vist alt om at pionertiden og -ånden for længst er væk.

Nogen bud på, hvem man kunne forestille sig i stedet? Elon Musk, måske.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere