Kunstig intelligens udstyres med bazooka
Kunstig intelligens har allerede slået mennesket i såvel skak som Go, og Google har også haft held med at lære deres DeepMind at spille klassiske Atari-arkadespil samt at finde vej i en digital 3D-labyrint udelukkende ved hjælp af synsindtryk.
Nu er tiden så kommet til at udstyre kunstig intelligens med militært isenkram. Det skriver magasinet Popular Science.
Heldigvis foregår det i det klassiske actionspil Doom, der danner rammen om konkurrencen Visual Doom AI Competition som afvikles i forbindelse med konferencen IEEE Computational Intelligence and Games Conference til september på Santorini i Grækenland.
Målet med konkurrencen er at se, om en kunstig intelligens i praksis er i stand til at spille Doom udelukkende baseret på visuelle input – altså på mere eller mindre lige fod med menneskelige spillere.
Deltagerne inviteres til at skrive en AI i C++, Python eller Java, som skal navigere og træffe beslutninger i spillet udelukkende på baggrund af den information, som kan trækkes fra en screen buffer.
Under konkurrencen vil den kunstige intelligens blive afviklet på en maskine med en 3,60 GHz Intel Core i7-4790-processor samt en GTX 960 GPU med fire gigabyte ram, der kører enten Windows eller Linux.
De deltagende AI-systemer kan enten deltage i en såkaldt begrænset Deathmatch, som foregår på en i forvejen kendt bane og udelukkende med bazookaer samt mulighed for at samle ammunition og helbred op undervejs. Eller de kan deltage i den mere krævende disciplin, som foregår på tre ukendte baner og med fuldt våbenudvalg.
Deadline for tilmelding er den 31. maj.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.