Kunstig intelligens tæver Dota 2-elitespillere, udfordrer verdensmestre

Illustration: Screenshot, Youtube, OpenAI, Valve
Efter en sejr over fem af verdens bedste spillere er AI’ens næste mål verdensmestrene.

Søndag aften bankede et neuralt netværk fem af verdens bedste Dota 2-spillere ved at vinde to ud af tre kampe. Spillernes, der anses som bedre end 99,5 procent af verdens Dota-spillere, blev dermed næste mærke i bæltet for OpenAI Five, hvis næste mål er top-professionelle og verdensmestre.

Den teknologiske direktør fra OpenAI, der udvikler det Dota-spillende netværk, konkluderer efter sejren, at AI-holdet nu er klar til at udfordre verdens absolut bedste Dota spillere til verdensmesterskabet, kaldet The International, som løber af stablen den 20. august.

Den eneste grund til, at robot-holdet ikke stod ubesejret var, at OpenAI lod publikum vælge heltene som holdet skulle spille i tredje og sidste kamp. Publikum valgte skadefro en fuldstændig talentløs sammensætning af helte, og AI’en beregnede sin chance for at vinde til 2,9 procent inden kampen gik i gang.

Du kan se kampene med kommentarspor her.

Læs også: Kunstig intelligens-hold udfordrer professionelle gamere til kamp

Færre begrænsninger fra kamp til kamp

'Kød-spillerne’ kan dog heller ikke spille til fulde evne. Der er nemlig en række elementer i spillet, som holdet ikke har haft tid til at træne AI’en til at forstå, og som menneskeholdet derfor ikke kunne benytte sig af.

Den liste bliver imidlertid mindre og mindre, og fra netværkets sidste kamp og til i går blev listen af begrænsninger for spillerne væsentligt mindre. Inden verdensmesterskaberne er det udviklerholdets mål at fjerne alle begrænsninger ud over på udvalget af helte, som må spilles.

Version2 er tidligere gået i dybden med den kunstige intelligens sammen med en ekspert i kunstig intelligens og spil, så vil du vide mere om, hvordan OpenAI Five fungerer, så læs med her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder