Kunstig intelligens skal gøre Nets »dramatisk bedre« til at bekæmpe kortsvindel

En ny it-løsning til at fange svindel med betalingskort har på et par uger reduceret svindelniveauet hos Nets med 25 procent.

Et nyt system hos virksomheden Nets skal bekæmpe svindel med betalingskort ved hjælp af kunstig intelligens.

Det skriver Børsen.

Det nye system, der går under navnet Nets Fraud Ensemble, består af flere modeller, der arbejder sammen og leverer analyser for hver enkelt korttransaktion inden for 10 millisekunder. Det er nemlig i den korte tidsramme, at det er muligt at lave en sikker blokering af transaktionen.

Kortsvindel reduceret med 25 pct.

Nets har udviklet den nye løsning i samarbejde med revisionsvirksomheden KPMG, og med de første ugers brug af det nye system er det lykkedes at reducere kortsvindel med 25 procent.

It-systemet lærer løbende fra de tidligere resultater og analyser, og målet er at mindske betalingskortsvindlen med i alt 40 procent.

»Med det nye system er vi dramatisk bedre til at fange kriminelle transaktioner,« siger Sune Gabelgård, der er chef for svindelbekæmpelse i Nets, til Børsen.

Ifølge ham ligger Nets »markant under det europæiske snit« i forhold til, hvor mange kriminelle transaktioner der slipper gennem nettet i Nets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tommy Calstrup

Hvor mange svindel transaktioner sker der på en uge?

Hvis det er 4, og de har blokkeret den ene, ja, så er det 25%, men det lyder som om tallet er lidt højere, siden de gider bruge tid på det.

Hvis det drejer sig om mange tusinde, hver uge, så er problemet vel, at systemet har været hullet som en si, indtil de satte AI på opgaven, som altså nu kan fange hver fjerde fejl.

Hvordan deffinerer Nets en krimminel transaktion? Bliver de kriminelle politianmeldt?

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere