Kunstig intelligens skal gemme og genskabe menneskelige stemmer i nyt projekt

Projektet er i første omgang tiltænkt som en mulig tjeneste til folk, der udvikler stemmetab som følge af halskræft eller andre årsager.

Northeastern University i Boston og firmaet VocaliD vil i et nyt projekt forsøge at anvende kunstig intelligens til at optage, lagre og gendanne menneskelige stemmer på folk. Projektet er sat i værks med henblik på at være en tjeneste til folk, der er i fare for at miste deres stemme.

Det skriver Theguardian.com

Hos Northeastern University og VocaliD ser man menneskets stemme som en stor, personlig del af individets personlighed og identifikationsmarkør, og derfor kan det ligeledes føles som et stort tab af ens personlighed, hvis man mister sin stemme på grund af eksempelvis halskræft.

Læs også: Facebook og Microsoft samarbejder med universiteter om teknologi til at spotte deepfakes

Derfor vil man med projektet optage en given persons stemme, hvorefter kunstig intelligens, i form af en machine-learning algoritme, kan bruge disse optagelser til at generere nye sætninger med samme intonation og personlighed som de gemte optagelser fra personen.

Som med flere andre stemmetjenester vil en person være i stand til at indtaste sætninger via et tastatur, som et computerstyret system derefter vil læse højt med en genereret udgave af personens stemme, fra før de blev stumme. Northeastern University og VocaliD arbejder også på, at systemet skal være i stand til at ælde en persons stemme, så stemmen kan følges med og matche personens biologiske udvikling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere