Kunstig intelligens skal evaluere medicinstuderende

Ved brug af kunstig intelligens kan antallet af adgangsprøver til amerikansk medicinstudie ti-dobles.

Når håbefulde ansøgere i år aflægger deres skriftlige adgangsprøve til medicinstudierne i USA, vil det ikke kun være afkrydsningsdelen af prøven, der bliver evalueret af en computer. Også det essay, der er en del af prøven, vil fremover blive evalueret ved hjælp af software.

Association of American Medical Colleges, AAMC, har hyret evalueringsfirmaet Prometric og softwarefirmaet Vantage Learning til at stå for prøverne, som takket være, at de nu bliver rent it-baseret, kan foregå 22 gange om året frem for hidtil blot to gange årligt.

Vantage Learning står bag softwaren IntelliMetric, der ved hjælp af elementer fra kunstig intelligens skulle være i stand til at bedømme den fritekstdel af optagelsesprøven, hvor ansøgeren skal skrive et essay.

Essayet skal bruges til at vurdere ansøgerens akademiske færdigheder, evner til problemløsning, kritisk sans og skrivefærdigheder.

De to firmaer hævder, at brugen af IntelliMetric vil gøre karaktergivningen mere jævnbyrdig og konsekvent, end det er muligt med menneskelige censorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

... samt nemmere at snyde.

Hvis de studerende på forhånd ved deres ansøgninger vil blive læst af en computer og givet en karakter derefter, vil det eventuelt være nemmere at skrive en "optimal" ansøgning..?

  • 0
  • 0
#2 Patrick Timm

Jeg tror der ligger et større arbejde i at identificere og konstruere en optimal opgave, end blot at skrive en ordentlig opgave. Ydermere er der her kun tale om en adgangsprøve, så hvis man slet ikke hører til på studiet, bliver man forhåbentlig sorteret fra kort efter optagelse.

Patrick

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere