Kunstig intelligens skal evaluere medicinstuderende

15. januar 2007 kl. 15:082
Ved brug af kunstig intelligens kan antallet af adgangsprøver til amerikansk medicinstudie ti-dobles.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når håbefulde ansøgere i år aflægger deres skriftlige adgangsprøve til medicinstudierne i USA, vil det ikke kun være afkrydsningsdelen af prøven, der bliver evalueret af en computer. Også det essay, der er en del af prøven, vil fremover blive evalueret ved hjælp af software.

Association of American Medical Colleges, AAMC, har hyret evalueringsfirmaet Prometric og softwarefirmaet Vantage Learning til at stå for prøverne, som takket være, at de nu bliver rent it-baseret, kan foregå 22 gange om året frem for hidtil blot to gange årligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vantage Learning står bag softwaren IntelliMetric, der ved hjælp af elementer fra kunstig intelligens skulle være i stand til at bedømme den fritekstdel af optagelsesprøven, hvor ansøgeren skal skrive et essay.

Essayet skal bruges til at vurdere ansøgerens akademiske færdigheder, evner til problemløsning, kritisk sans og skrivefærdigheder.

De to firmaer hævder, at brugen af IntelliMetric vil gøre karaktergivningen mere jævnbyrdig og konsekvent, end det er muligt med menneskelige censorer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. januar 2007 kl. 12:36

Jeg tror der ligger et større arbejde i at identificere og konstruere en optimal opgave, end blot at skrive en ordentlig opgave. Ydermere er der her kun tale om en adgangsprøve, så hvis man slet ikke hører til på studiet, bliver man forhåbentlig sorteret fra kort efter optagelse.

Patrick

1
15. januar 2007 kl. 15:22

... samt nemmere at snyde.

Hvis de studerende på forhånd ved deres ansøgninger vil blive læst af en computer og givet en karakter derefter, vil det eventuelt være nemmere at skrive en "optimal" ansøgning..?