Kunstig intelligens laver nye programmer med offentlige kodestumper

Programmet kan indtil videre kun løse mindre opgaver meget lig dem, der stilles i programmeringskonkurrencer.

Forskere fra University of Cambridge og Microsoft har udviklet et system, der skaber nye programmer ud af offentligt tilgængelige kodestumper. Det skriver newscientist.com.

Projektet er blevet døbt DeepCoder og benytter machine learning til at gennemgå kodedatabaser og låne kodelinjer, der efterfølgende kombineres på nye måder og dermed skaber et nyt program. Teknikken kaldes programsyntese.

»Potentialet for denne slags teknologi er en enorm reduktion af, hvad det kræver at udvikle kode,« siger Armando Solar-Lezama, der som professor ved MIT har været involveret i projektet, til newscientist.com.

De programmer, systemet kan skabe, har et omfang på sølle fem linjer kode, og derfor er deres funktioner ret begrænsede. Til gengæld tager det systemet et splitsekund at lave dem, og for hver opgave, der testes og løses, bliver teknologien mere avanceret. For som det er med alle systemer baseret på machine learning, bliver systemet bedre, jo mere data det indsamler og gemmer.

Nem kategorisering

Fem linjers brugbar kode kunne for eksempel være et program, der kategoriserer billeder hentet fra Facebook, eller som foretager et dataskrab fra en række hjemmesider. Små, simple funktioner, der sagtens kunne indgå i større programmer til vidt forskellige formål.

»I sidste ende kan det betyde, at det er nok at beskrive en ide til det program, man skal bruge, og derefter kan man lade systemet bygge det,« siger Marc Brockschmidt, der til daglig er tilknyttet Microsoft Research i Cambridge.

Det fremgår ikke umiddelbart af artiklen, hvilke kodedatabaser DeepCoder kører igennem for at finde sine stumper. En af de største åbne kodedatabaser, og dermed et oplagt bud, kunne være github.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Knud Jensen

»I sidste ende kan det betyde, at det er nok at beskrive en ide til det program, man skal bruge, og derefter kan man lade systemet bygge det,« siger Marc Brockschmidt, der til daglig er tilknyttet Microsoft Research i Cambridge.

Jeg ønsker så at vide hvordan beskrivelsen ser ud i dag, for hvis det hele skal skrives op efter en bestemt formel for at "AI'en" kan læse den, så er vi ikke kommet videre.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere